Σφάλμα
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 71
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 68

Φώτης Παπαφώτης

ΚΕΙΜΕΝΑ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΦΩΤΗ | ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ | ΑΡΘΡΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ | ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
A+ R A-
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ (1354)

Η σχέση του με τις ΗΠΑ που καθόριζε πολιτικές αποφάσεις στην Ελλάδα, το "από εδώ στο εξής θα με λες κ. Υπουργέ", ο οικονομολόγος που ενώ δεν ήθελε να γίνει πολιτικός, έφτασε να γίνει μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας και ένα "διαλυμένο" ψυχοσωματικά σαγόνι. Το NEWS 247 διάβασε ολόκληρο το βιβλίο του Stan Draenos για τον Ανδρέα Παπανδρέου, "The Making Of A Greek Democrat And Political Maverick"
Μάνος Χωριανόπουλος
news247 Μάρτιος 13 2013 11:16
Μια νέα βιογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου, επιχειρεί να απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα του πώς ένας πολύ επιτυχημένος οικονομολόγος με λαμπρή καριέρα στις ΗΠΑ, αποφάσισε να μπει στην ελληνική πολιτική σκηνή, χωρίς, στην αρχή τουλάχιστον, να το επιθυμεί.

Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2013 10:52
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Απάντηση στην τουρκική ρηματική διακοίνωση

Η ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για τη ρηματική διακοίνωση που έστειλε η Αγκυρα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σε απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013.
Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΞ, η τουρκική ρηματική διακοίνωση αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό -και άρα υποχρεωτικό- χαρακτήρα, που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας.
Στο πλαίσιο αυτό διαβεβαιώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013 11:21
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

--------------------

Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ εκτιμά το γεγονός της συλλογής και καταγραφής σε 761 τόμους όλων των στοιχείων που αφορούν στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα όπως δημιουργήθηκαν κατά τις περιόδους του Α' και του Β' παγκοσμίου πολέμου.

Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013 11:01
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Μοιάζει για πολλούς με αστείο και κίνηση πέρα από τη σφαίρα της πολιτικοοικονομικής διπλωματίας, όπως την έχουμε συνηθίσει να διεξάγεται.
Κι όμως, το δημοσίευμα της «Bild», σύμφωνα με το οποίο η Άγκελα Μέρκελ στέλλει ως απεσταλμένο της στην Αθήνα τον Γερμανό προπονητή Ότο Ρεχάγκελ, προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια αποκατάστασης των ελληνογερμανικών σχέσεων είναι πραγματικότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Ρεχάγκελ θα γίνει δεκτός τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια όσο και από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Θα το κάνω ευχαρίστως, επειδή γνωρίζω ότι τ' όνομά μου στην Ελλάδα έχει θετική εικόνα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2004 κερδίσαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτό δεν το πίστευε κανείς τότε, αλλά τα καταφέραμε.

Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013 10:46
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Η Ελλάδα όφειλε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να είχε οριοθετήσει την ΑΟΖ με την Κύπρο όπως και με την Τουρκία και την Αίγυπτο. Η Κύπρος, επί προεδρίας του μ. Τάσσου, πέτυχε την οριοθέτηση της κυπριακής ΑΟΖ με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ενώ επί προεδρίας Χριστόφια τροχοδρομήθηκε η οριοθέτηση με τον γειτονικό Λίβανο. Η Λευκωσία κατ' επανάληψιν, από ετών, είχε υποδείξει στην Αθήνα όπως επισπεύσει τις διαδικασίες για την οριοθέτηση της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ. Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να προχωρήσει, επειδή απειλείται και εκφοβίζεται από την Τουρκία.

Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013 10:43
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η Ελλάδα οφείλει να διακόψει το σύστημα Μνημόνιο-Δανειακές χτες, όχι αύριο. Για λόγους επιβίωσης του ελληνικού λαού, της δημοκρατίας και του κράτους-έθνους. Δεν έχει καμιά άλλη επιλογή.
Η Ελλάδα οφείλει όμως να το κάνει συντεταγμένα, προετοιμασμένα, με επεξεργασμένα επιχειρήματα, με κινητοποιημένο τον λαό της, αλλά και με ένα πλέγμα πρωτίστως ενδοευρωπαϊκών αλλά και εξωευρωπαϊκών συμμαχιών. 'Επρεπε οι εκπρόσωποι των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων να έχουν αλωνίσει την υφήλιο, όχι να μην πηγαίνουν ούτε καν στη Ρώμη, τη Μαδρίτη, τη Λισσαβώνα, το Δουβλίνο, τους ομοιοπαθείς δηλαδή! Και να έχουν βέβαια κάτι σοβαρό να πουν στις συζητήσεις που κάνουν.
Να επιχειρήσει η Ελλάδα να το κάνει λαμβάνοντας ταυτόχρονα μνεία να μην χρησιμοποιηθεί, όσο περνάει από το χέρι της, από τις δυνάμεις του βαθέος Χρήματος και των ΗΠΑ που επιδιώκουν να λύσουν τις διαφορές τους με τη Γερμανία και με την Ευρώπη, διαλύοντας εις τα εξ ων συνετέθη το μεταπολεμικό όραμα μιας Ευρώπης δημοκρατίας, ειρήνης, ευμάρειας, «από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια».

Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013 13:43
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Δεν το έχει δείξει κανένα κανάλι. Eύγε....
Δεν το έχει δείξει κανένα κανάλι. Μετά από τόσες μέρες.Στον αγώνα μεταξύ της Μαρσέιγ και της Λιλ στις 25 Νοεμβρίου, οι οπαδοί της πρώτης σχημάτισαν μία τεράστια ελληνική σημαία με το πρόσωπο του Πρωτέα στη μέση και ένα μακρύ πανό το οποίο έγραφε:«Δεν αρνούμαστε την καταγωγή της πόλης μας«.Η Μασσαλία ιδρύθηκε από τους Φωκαείς γύρω στο 600 π.Χκαι ήταν η πρώτη ελληνική πόλη-κράτος στα σημερινά γαλλικά εδάφη.Δείτε το βίντεο από το γήπεδο Βελοντρόμ..http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_EKnwjCUMN8 

Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013 13:31
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...
Μέχρι σήμερα, η χρήση πλαστών και παράνομων συναλλαγματικών εμφανιζόταν κυρίως σε τριτοκοσμικές χώρες. Η οικονομική κρίση όμως δεν έρχεται μόνη. Πρόσφατα η χώρα μας έγινε αποδέκτης μιας τέτοιας προσπάθειας, από έναν αμφιλεγόμενο “επενδυτή” από την Πάτρα, τον κ. Αρτέμιο Σώρρα, ο οποίος πλαισιώνεται από μια ομάδα ομογενών επιχειρηματιών και επιστημόνων, που ωστόσο διαρκώς μικραίνει. 

Στις 18 Νοεμβρίου 2010, ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έστειλε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα στον κ. Γιώργο Γιαβή, ιδρυτικό στέλεχος της οργάνωσης END - End National Debt που ωστόσο διαχώρισε τη θέση του και υπέβαλε την παραίτηση του, όταν συνειδητοποίησε την πραγματικότητα.

Τρίτη, 12 Μάρτιος 2013 12:09
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Ξεκίνησε χθες η κρίσιμη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον Ενεργειακό Χάρτη Πορείας για το 2050 (EU Energy Roadmap 2050), στον οποίο εισηγήτρια είναι η ελληνίδα ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα.
Η έκθεση περιλαμβάνει πολύ σημαντικές παραγράφους για την στήριξη των ΑΟΖ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφόσον ψηφιστεί αύριο θα είναι η πρώτη επίσημη δημόσια στήριξη θεσμικού Ευρωπαϊκού Οργάνου για τις ΑΟΖ.
Κατά τη χθεσινή πρώτη συζήτηση της έκθεσης και παρόντος του Ευρωπαίου Επιτρόπου ενέργειας Γκ. Έτινγκερ, η κ. Τζαβέλα ζήτησε τη σύσταση ενεργειακής επιτροπής νοτιοανατολικής Μεσογείου με τρία ιδρυτικά μόνιμα μέλη Ελλάδα, Κύπρο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αντικείμενο και αρμοδιότητες το θέμα των ενεργειακών πόρων της περιοχής και την πιθανή αξιοποίησή τους. Σύμφωνα με την πρόταση της κ. Τζαβέλα στην Επιτροπή αυτή θα πρέπει. όπως συμβαίνει και στην Αρκτική. να μετέχουν ως παρατηρητές και τα υπόλοιπα κράτη που έχουν ΑΟΖ.

Τρίτη, 12 Μάρτιος 2013 12:04
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Το «κερδίζω - κερδίζεις» αναμένεται να αποτελέσει από εδώ και στο εξής τη βάση της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας

Το «κερδίζω - κερδίζεις («win-win») ή στα τουρκικά «καζάν-καζάν» αναμένεται να αποτελέσει από εδώ και στο εξής τη βάση της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, μετά και την προ ημερών επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δευτέρα, 11 Μάρτιος 2013 17:02
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Μια παλιά ιδέα για τη δημιουργία ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΟΞΟΥ αχνοφαίνεται ότι αρχίζει να βρίσκει εφαρμογή. Είναι μια πολύ σημαντική ενέργεια που σταδιακά ευελπιστούμε να μας απεγκλωβίσει από την αποικιοκρατική συνθήκη Ε.Ε & ΗΠΑ. Ειδικά την δύσκολη στιγμή που με μια πατριωτική κυβέρνηση θα τολμήσουμε να προφέρουμε τη φράση: ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΕΧΘΟΥΣ & ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ .

Δευτέρα, 11 Μάρτιος 2013 16:49
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να ξεπουλήσετε τη χώρα μου?

----------------------------------------------------------------

- Πλησίασαν τοὺς «ἐπισήμους» καὶ κυριολεκτικῶς δίχως νὰ τοὺς πάρουν εἴδησι οἱ παρατρεχάμενοι, ἄρχισαν νὰ φωνάζουν «Προδότες, προδότες, προδότες.. Ποιόν ῥωτήσατε γιά νά ξεπουλήσετε τήν χώρα; Προδότες, προδότες... »

Δευτέρα, 11 Μάρτιος 2013 16:44
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ε Ν Ν Ε Α ΧΡΟΝΙΑ προτού αναπαυθεί στα 99 του, ο 1ος μετά τη χούντα Πρόεδρος της Ελλάδος Μιχαήλ Στασινόπουλος, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ το 1993, θυμήθηκε όταν είχε σταλεί, 44χρονος τότε καθηγητής Διοικητικού Δικαίου της Παντείου, ως πολιτικός σύμβουλος τής υπό τον ναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη Στρατιωτικής Διοικήσεως, στο μεταβατικό στάδιο απ' την ένωση 31.3.1947 έως την επίσημη ενσωμάτωση 7.3.1948 εκείνων των νησιών μας στη μητέρα Ελλάδα. Συγκινημένος περιέγραφε την τελετή στη Ρόδο: «Κατέβηκε πρώτα η εγγλέζικη σημαία με τον ύμνο τους και κατόπιν σιγά-σιγά ανέβηκε η ελληνική σημαία εις το μεγάλο εκείνο κοντάρι, το τεράστιο εκείνο κοντάρι που η βάση του λέει στα λατινικά "βωμός της πατρίδος".

Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2013 19:17
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ομιλία στην συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΛΚ
Ευρωπαϊκή διάσταση επιδιώκει να δώσει ο Αντώνης Σαμαράς σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, όπως είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ. Στην παρέμβασή του, στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουλιαγμένη, ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο παράδειγμα, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του.

Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2013 08:58
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Οι προσερχόμενοι σήμερον στο Μέγαρο Μουσικής για να τιμήσουν τον Κ.Καραμανλή , μήπως , [λέω μήπως..]έπρεπε να ρίψουν μια ματιά στα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων από 25 Φεβρουαρίου 1959 μέχρις της 28ης Φεβρουαρίου 1959 όπου συζητήθηκε η πρόταση δυπιστίας σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατά της Κυβέρνησης Κ.Καραμανλή για την υπογραφή των συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου;;;;;[λέω μήπως....]

Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2013 08:17
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

«Η Α. Ε. ο κ. Αντώνης Σαμαράς, Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Α.Ε. ο κ. Recep Tayyip Erdoğan, Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Τουρκίας, συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στις 4 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο της 2ης συνόδου του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Προήδρευσαν απο κοινού της δεύτερης συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών ως συντονιστών και των αρμόδιων Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πολιτισμού και Αθλητισμού / Εθνικής Παιδείας / Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων / Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής / Ναυτιλίας και Αιγαίου / Δικτύων, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων / Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη / Εσωτερικών, Τουρισμού / Πολιτισμού και Τουρισμού, Υγείας καθώς και των Υπουργών Επικρατείας, Εθνικής Άμυνας, Ευρωπαικών Υποθέσεων.

Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2013 11:09
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Τούρκο ομόλογό του, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζει την ικανοποίησή του για την προσπάθεια βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, χαρακτηρίζοντάς την «θετικό γεγονός».

Στη σχετική δήλωσή του, σημειώνει ότι η ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών παραμένει ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας, επισημαίνοντας για το θέμα της ΑΟΖ ότι «το διεθνές δίκαιο και η υπεράσπισή του, αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ».

Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2013 10:59
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Το «πόθεν έσχες» οδηγεί πλέον στη φυλακή. Αυτό είναι το επιμύθιο της δίκης Άκη. Επιστροφή στον Κορυδαλλό, οκτώ χρόνια κάθειρξη και κοντά μισό εκατομμύριο πρόστιμο, διότι έλειπαν 47.000 ευρώ το 2006, 33.000 ευρώ το 2007 και 20.000 ευρώ το 2008. Α, και γιατί δεν υπήρχε στη δήλωση του 2009 η αγορά του περιβόητου ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2013 10:47
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

ΠΕΡΑΣΕ στις επαναληπτικές λούρες της τηλοψίας, προβλήθηκε σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και στα πρωτοσέλιδα του Τύπου:
«Καταδικάστηκε σε οκτάχρονη φυλάκιση ο Τσοχατζόπουλος, σε πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση της οικίας του.»
Ο άλλοτε αγέρωχος ωραίος Μπούμελ, ο παρολίγον πρωθυπουργός, ο πανίσχυρος υπουργός, το... ιστορικό στέλεχος –κατά την κομματική ορολογία– κατευθείαν στην φυλακή χωρίς... ανασταλτικό χαρακτήρα.

Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2013 10:11
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

ΥΠΟ ΕΜΜΕΣΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Πέρυσι, κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, η αμερικανική κυβέρνηση έδρασε με σχεδόν «γκανγκστερικό» τρόπο, υποχρεώνοντας την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων να αποκλείσει ρωσική εταιρεία, όπερ και συνέβη για τυπικούς λόγους – τη σχετική απόφαση έσπευσε να κοινοποιήσει στους Ρώσους όχι το δημόσιο, αλλά η "Rothschild and Sons", σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης.

Τρίτη, 05 Μάρτιος 2013 13:19
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Κυπριακό, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, ενταξιακή πορεία συζήτησαν Σαμαράς-Ερντογάν
Ως ένα βήμα προς την ειρήνη και την πρόοδο χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός τα αποτελέσματα των συναντήσεών του με την τουρκική ηγεσία στην Κωνσταντινούπολη

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε χθες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, που ηγείτο πολυπληθούς κυβερνητικής αποστολής, είχε συναντήσεις τόσο με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν όσο και με τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ είχε συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Παράλληλα, οι δύο Πρωθυπουργοί προήδρευσαν κοινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο μετείχαν περί τους 25 υπουργούς και από τις δύο χώρες.

Τρίτη, 05 Μάρτιος 2013 12:44
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Της Μαρίνας Μάνη
Συνοδευόμενος από 10 υπουργούς έφτασε χθες στην Κωνσταντινούπολη ο Αντώνης Σαμαράς για τη 2η συνεδρίαση (από τη σύστασή του το 2010) του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας –ή αλλιώς του άτυπου ελληνοτουρκικού μίνι υπουργικού συμβουλίου.
Οπως συνέβη και με την επίσκεψη στο Κατάρ, στην αποστολή μετέχουν και 100 Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Τουρκία –σε πολλές περιπτώσεις δε, τις προτάσεις τους θα προωθήσουν οι αρμόδιοι (για το αντικείμενό τους) υπουργοί.

Παρουσία των δύο πρωθυπουργών άλλωστε θα πραγματοποιηθεί κοινό επιχειρηματικό φόρουμ με τη συμμετοχή και περίπου 200 Τούρκων επιχειρηματιών.

Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2013 14:06
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

"Εσείς οι Έλληνες υποτιμάτε αυτό που έχετε"

Στην Ουρουγουάη συμβαίνει το παράδοξο φαινόμενο να υπάρχουν πάνω από 3.000 Έλληνες μετανάστες αλλά και διπλάσιος αριθμός Ουρουγουανών που μιλούν ελληνικά.
Σε αυτή τη μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής οι πολίτες της δεν είναι απλά φιλέλληνες, είναι ελληνολάτρες.
Σε πρόσφατη έρευνα της Eurostat το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων ουρουγουανών απάντησε ότι πολιτιστικά ταυτίζονται με την Ευρώπη και στην δεύτερη ερώτηση για το ποιά χώρα από την Ευρώπη έρχεται πρώτη στο μυαλό τους, η πλειοψηφία απάντησε: Η Ελλάδα.

Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2013 14:04
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν και υπογραφή διμερών συμφωνιών
Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνοδεύει αποστολή 100 επιχειρηματιών για συμμετοχή σε ελληνοτουρκικό φόρουμ

Στη σκιά της συζήτησης για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και την υφαλοκρηπίδα διεξάγεται σήμερα Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη το Δεύτερο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει ο ίδιος στη γειτονική χώρα, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπίας, αποτελούμενης από εννέα Υπουργούς και έναν Υφυπουργό, αλλά οι προσδοκίες από τη συνάντηση είναι χαμηλές.

Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2013 13:19
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΦΥΛΑΞΤΕ και σε κάθε περίπτωση ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!! Όλα τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από το 1981 έως σήμεραΑν νομίζουν ότι με έναν Τσοχατζόπουλο και έναν Παπαγεωργόπουλο "καθάρισαν", είναι γελασμένοι.

Ιδού τα πραγματικά αίτια κατάρρευσης της χώρας, τα οποίο σκοπίμως έθαψαν και θάβουν πράσινοι και μπλε πολιτικοί, τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφοι της διαπλοκής για να σας πουν έπειτα με θράσος πως "Μαζί τα φάγαμε".

Σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ

1. Υπερχρέωση της χώρας και διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%, υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού και χωρίς κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ.

Κυριακή, 03 Μάρτιος 2013 15:24
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν από τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση επαναλειτουργίας της Παναγίας Σουμελά, στον Πόντο
Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο γράφων, σε ανύποπτο χρόνο και όταν ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, είχε επισκεφθεί τα Ποτάμια Ριζαίου και συνομίλησε με ανθρώπους της περιοχής αυτής, που κατοικούνταν αμιγώς από Έλληνες που εξισλαμίστηκαν το 16-17ο αιώνα, χωρίς έκτοτε και μέχρι σήμερα να έχουν εγκατασταθεί πληθυσμοί από οποιαδήποτε περιοχή της Ανατολής.

Κυριακή, 03 Μάρτιος 2013 15:18
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Η Ελληνική γλώσσα είναι συνυφασμένη με την ψυχή, την ταυτότητα και την ιστορική συνέχεια του Ελληνικού λαού και η μέριμνα γι' αυτήν είναι αυτονόητη, ακόμη και κάτω από τις δραματικές οικονομικές συνθήκες που βιώνει σήμερα η χώρα μας. Η Ελληνική γλώσσα είναι ταυτόχρονα, με την απαράμιλλη οικουμενική κληρονομιά της, παρακαταθήκη πολιτισμού και πηγή εμπνεύσεως για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013 12:41
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΕΛΕΣ

Είναι κάποιοι που λένε ότι η Ελλάδα είναι μια φτωχή, δυστυχισμένη χώρα. Δεν είναι αλήθεια. Απλώς από 24η πιο πλούσια χώρα του κόσμου πήγε 35η. Λένε ακόμα ότι ο ελληνικός λαός πεινάει. Ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια ύφεσης, το κατά κεφαλήν εισόδημα της γειτονικής Τουρκίας είναι στο 40% του ελληνικού. Δεν έχω ακούσει κανέναν στον κόσμο να μιλάει για «ανθρωπιστική καταστροφή» και «κοινωνική γενοκτονία» στην Τουρκία. Γιατί τα λένε αυτά τα πράγματα; Ίσως γιατί αυτοί που τα λένε δεν πεινάνε.

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013 12:01
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Η καταστροφική στρατηγική του ελλαδικού κράτους για τον Ελληνισμό

Όταν οι Τούρκοι εξολόθρευαν τον Ελληνισμό της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, από το 1914 μέχρι το 1923, το ελλαδικό κράτος όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τη Γενοκτονία, αλλά με τις πράξεις του την επιτάχυνε. Σήμερα, με το νόμο 4093/2012, το ελλαδικό κράτος κλείνει ένα από τα τελευταία κεφάλαια της Γενοκτονίας, οδηγώντας στο θάνατο τους υπέργηρους Έλληνες του Πόντου και της Βορείου Ηπείρου!!!
του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας του 1821 και η ίδρυση του ελλαδικού κράτους αποτέλεσαν κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013 11:59
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Χώρες που σήμερα υποφέρουν όπως η Ελλάδα και η Ισπανία έτειναν χέρι βοήθειας διαγράφοντας σημαντικό μέρος του γερμανικού χρέους μετά τους δύο παγκόσμιους πολέμους βοηθώντας στο "οικονομικό θαύμα" της Γερμανίας, αναφέρει σε άρθρο του ο Guardian.

Πριν από 60 χρόνια το μισό από το χρέος της Γερμανίας διαγράφηκε με τη Συμφωνία του Λονδίνου ώστε η χώρα να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτό θεωρείται ζωτικός για την ανοικοδόμηση της χώρας αλλά και για την ευρωστία της ίδιας της ΕΕ κατά τη μεταπολεμική περίοδο.

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 12:35
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Να ληφθεί υπ' όψιν, εν όψει του ταξιδιού του κ. Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη...

Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε στο ιστολόγιό μας στις 23 Νοεμβρίου 2010 και ήταν μια έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μέσω του κειμένου να κάνουν μια μακροσκοπική ανάλυση των επιλογών των ελληνικών κυβερνήσεων μετά το 1974 στο ζήτημα του Αιγαίου.
Αν μη τι άλλο, όταν βλέπεις ολόκληρη την εικόνα, μπορείς να διακρίνεις την εξελικτική πορεία των πραγμάτων, τα λάθη που έγιναν, και τις επιλογές που έχεις για να τα διορθώσεις και να μη συμμετέχεις κι εσύ στο γαϊτανάκι των λαθών ή των "λαθών".
Αν μη τι άλλο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να ξυπνήσει ο λαός και να αναζητήσει ευθύνες, από ζώντες και νεκρούς.

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2013 12:21
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δεσμοί Ελλήνων» σας προσκαλεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:30 στην αίθουσά της (Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα, περιοχή Αγ. Φανουρίου, Θεσσαλονίκη) στην ομιλία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Χειλαδάκη με θέμα «Η απάτη της ελληνοτουρκικής φιλίας και η αθλιότητα των τουρκικών σήριαλ». Θα προβληθεί πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Είσοδος ελεύθερη. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας δώσει χαρά.

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 12:34
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Οι Σκοπιανοαμερικάνοι πέτυχαν το σκοπό τους!

Το "ΟΧΙ" έχει περάσει πλέον μπροστά & μάλιστα με 18547 ψήφους!!!
Και να σκεφτείς ότι τα Σκόπια έχουν περίπου 4.500.000 πληθυσμό

ενώ η Ελλάδα 11.000.000!!!! Με διπλάσιο πληθυσμό θα έπρεπε να έχουμε διπλάσιο αποτέλεσμα υπέρ μας.

Τελικά όμως έχουμε απλά διπλάσιους ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ή & ηλίθιους που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι

σήμερα είναι η Μακεδονία, αύριο η Θράκη, μεθαύριο τα Δωδεκάνησα & η Κρήτη κ.ο.κ.

Μην είσαι αδιάφορος!!!
Ψήφιζε καθημερινά
Στείλε αυτό το mail σε όσους γνωρίζεις & πείσε τους & αυτούς να ψηφίζουν καθημερινά.

Δεν παίρνει πάνω από 10 δευτερόλεπτα!!

Μην αδιαφορείς!!!

Μου ήρθε από Ελληνοαμερικάνους... Κάτι ξέρουν παραπάνω....

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 12:28
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Οι υδρογονάνθρακες «ταφόπλακα» του Κυπριακού, εκτιμά η ΓΓ του ΚΚΕΟμιλία της στη Βουλή των Ελλήνων

Αθήνα: Στη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί αναφορικά με την ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), από την Ελλάδα, αναφέρθηκε την Τρίτη, η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη δευτερολογία της στη Βουλή των Ελλήνων, στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα αγροτικά προβλήματα, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης.
Η κα Παπαρήγα εξέφρασε την άποψη πως η σημερινή ή η αυριανή κυβέρνηση, θα συρθεί σε μια συζήτηση για αποδοχή συνδιαχείρισης στο Αιγαίο με συμφωνία επιχειρήσεων και όχι διακρατική και χωρίς χάρτες με τον εκβιασμό πως σε αντίθετη περίπτωση χάνει τα θαλάσσια «οικόπεδα».

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 12:07
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...


Χίλιες και ενενηντα τρείς νύχτες πέρασαν από την αποφράδα εκείνη μέρα, που ο τέως Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βγήκε από το Καστελόριζο να προαναγγείλει ουσιαστικά, το δράμα του Ελληνικού λαού! Προανήγγειλε στην ουσία την είσοδο της χώρας στο αποικιοκρατικό καθεστώς !
Και μάλιστα προανήγγειλε την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα μετά από μυστικές διαπραγματεύσεις! Γι αυτό και στο βίντεο που ακολουθεί, με την ομιλία του, πουθενά μα πουθενά δεν αναφέρει τις λέξεις «Διεθνές Νομιασματικό Ταμείο»! Πουθενά!...
Ενώ ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά!! Η δήλωσή του αυτή βλέπετε, σκηνοθετήθηκε από ειδικούς , όχι τόσο ως μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό αλλά κυρίως, ως μήνυμα προς τον τραπεζικό Οίκο Ρόθτσιλντ, και την Μπούντενσμπανκ!

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 11:58
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

«Η Ελλάδα εξέρχεται της πτωτικής της τροχιάς», επισημαίνει το δημοσίευμα

Στην επιστροφή επενδυτών στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα της Wall Street Journal και του πρακτορείου Dow Jones Newswires.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως καθώς οι φόβοι για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη υποχωρούν οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στη χώρα, τοποθετούμενοι σε όλους τους κλάδους, από την κτηματαγορά έως και τις μετοχές εταιρειών του ενεργειακού τομέα.

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2013 16:49
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ψάχνουν τον λογαριασμό των 550 εκατ. ευρώ

Παπαδάκου Γιάννα
Το άνοιγμα των εταιρειών αμοιβαίου κεφαλαίου της μεγάλης κατάθεσης των 550 εκατ. δολαρίων στη λίστα Λαγκάρντ πρόκειται να ζητήσουν άμεσα οι οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης σε συνεργασία με τα στελέχη του ΣΔΟΕ, τα οποία επεξεργάζονται τα 2.062 αρχεία με καταθέσεις εκατομμυρίων δολαρίων.
Η επεξεργασία των δικαιούχων των καταθέσεων της λίστας γίνεται με την προσωπική επιτήρηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιου Στασινόπουλου. Οι εισαγγελείς αλλά και τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν εντοπίσει ότι το συνολικό ποσό των καταθέσεων είναι 4,5 δισ. δολάρια και προσβλέπουν σε είσπραξη τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από φόρους και προσαυξήσεις αν τα χρήματα είναι ακόμη διαθέσιμα.

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2013 16:46
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Πληροφορίες που έχουν περιέλθει στο «defence-point.gr», αναφέρουν ότι η τουρκική κυβέρνηση και το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, παρακολουθούν από κοντά την πρωτοβουλία τεσσάρων Κρητών, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αναρτήσουν την ελληνική σημαία σε όλες της βραχονησίδες, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτόν ότι είναι ελληνικές.
Το θέμα έχει έρθει στη δημοσιότητα από το περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο «Cretalive.gr» και αφορά στους Μανόλη Μιζεράκη, Αντώνη Τσαπίνο, Γιώργο Παπουτσάκη και Μανόλη Βαρδάκη, οι οποίοι δηλώνουν ότι στόχος τους είναι να μην αφήσουν κανένα να κάμψει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και να εκφράσει διεκδικήσεις.

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2013 15:26
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

«Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα», αυτός είναι ο τίτλος του επεισοδίου της εκπομπής «Ειδικός Απεσταλμένος» που προβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2.

http://youtu.be/XKzEQg5bLPc

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2013 15:15
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ προς τη νέα ηγεσία που θα αναδείξει την Κυριακή ο κυπριακός λαός, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Κύπρου με όλες τις δυνάμεις της, έστειλε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κιι Μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 11:15
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

======= ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ======= 20.2.2013 ====

Η ΔΗΛΩΣΗ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

-----------------------------------------------------------------= -------------------------------------------------------------------------= ------------------------------------------------------------------=

Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τη ρητή δήλωση του Υπουργού κ. Αντώνη Ρουπακιώτη ότι, συμφωνεί με την εκτέλεση της ιστορικής απόφασης 137/1997 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, ώστε να αποδοθούν, επιτέλους, οι επιδικασθείσες αποζημιώσεις υπέρ των θυμάτων του Διστόμου.

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 09:42
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ο κος Πρωθυπουργός κατά την συνάντηση που είχε το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων μαζί του την 11-02-13, δεσμεύτηκε ότι θα επιχειρήσει να μην πραγματοποιηθούν νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων
Ο κος Στουρνάρας, πρόσφατα, από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κου Α. Τσίπρα δεσμεύθηκε κατά τον πλέον επίσημο τρόπο ενώπιον του Ελληνικού Λαού ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 09:33
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...
Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 09:10
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ

του Ιωάννη - Πέτρου Μακρίδη
Στην Ελλάδα από τότε που γεννήθηκε η Δημοκρατία, η πλήρης κοροϊδία δεν ήταν ποτέ το πρώτο κόμμα όταν υπήρχαν εκλογές. Υπήρχαν και εποχές με Δικτατορία – Δικτατορία που ο λαός σιγόβραζε στα σωθικά του για το σώθηκα, που θα ερχόταν σε 5-6-7 χρόνια.
Οι Δικτάτορες ενδεδυμένοι τη Δημοκρατία, και που το μαύρο το κάνουν άσπρο ομιλούν ο ένας πάνω στον άλλον μέσα στην Ελλάδα (ενώ στο εξωτερικό το παίζουν «μούγγα φιόγκο») για να μην συνειδητοποιείται το ρηχό της συζήτησης, το αδιέξοδο μέσω του λόγου της γλώσσας και της μη διαυγούς σύλληψης των εννοιών των συλλαβών της, που κατά την Αρβελέρ «οι συλλαβές της ελληνικής γλώσσας είναι το λογισμικό του πολιτισμού της».

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 09:02
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

L'Express Βελγίου (μτφ. Κριστιάν)
Μεταξύ φτώχειας και δήμευσης

Το αμερικανικό χρηματοοικονομικό μπλογκ Zero Hedge αναφέρει ότι στην Ελλάδα ο οικοδομικός τομέας είναι σε πλήρες ναυάγιο. Σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, το Νοέμβριο 2012, η δραστηριότητα αυτού του τομέα έπεσε κατά 63% σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2011.

Πώς επιβιώνουν οι άνθρωποι;
Κανείς δεν πληρώνει τους φόρους του, λέει το μπλογκ. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες δεν εξοφλούν το ΦΠΑ τους και τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την οικονομική αστυνομία (ΣΔΟΕ) αυξήθηκαν κατά 51% σε σχέση με πέρυσι. Ενώ ανέρχονταν σε 23,3 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο του 2012, τα πρόστιμα για μη καταβολή του ΦΠΑ και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών έφτασαν 35,3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2013.

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 08:43
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

«Το Βήμα» αποκαλύπτει την ελληνική ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ

Αθανασόπουλος Άγγελος
«Άκυρες» και παράνομες με βάση το Διεθνές Δίκαιο χαρακτηρίζει η Ελλάδα τις «άδειες» γιαέρευνες υδρογοναθράκων που εξέδωσε η Τουρκία τον Απρίλιο προς την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου, στη ρηματική της διακοίνωση (note verbale) προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, την οποία παρουσιάζει «Το Βήμα».
Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η Αθήνα στο γεγονός ότι η Ρόδος και το «νησιωτικό σύμπλεγμα» του Καστελορίζου έχουν πλήρη δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες - άρα υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) - όπως όλες οι εδαφικές περιοχές.

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 08:31
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Δικάζεται την Παρασκευή ο αντιρρησίας συνείδησης Νίκος ΚαρανίκαςΔιώκεται εδώ και 17 χρόνια.
Αθήνα: Από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζεται την Παρασκευή ο αντιρρησίας συνείδησης Νίκος Καρανίκας, ο οποίος διώκεται εδώ και 17 χρόνια και συνελήφθη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στο σπίτι του.

Ο 42χρονος Νίκος Καρανίκας είναι αντιρρησίας συνείδησης, ο οποίος από το 1995, περίοδος κατά την οποία δεν υφίστατο το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης, διώκεται συνεχώς για ανυποταξία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης, ο Νίκος Καρανίκας κατηγορείται για ανυποταξία κατά το έτος 1996 όταν μετά την αποφυλάκιση του του επιδόθηκε χαρτί κατάταξης και ακολούθως κατηγορήθηκε για λιποταξία.

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2013 09:54
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

(ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΣΥΝΩΘΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ δησακέλ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ) ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΑΜΑ ΤΟΝ ΤΡΑΝΣΒΙΝΤΕΟΝ KAI ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΑΝΣ...ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.

ΠΡΟΣ: Νέα Δημοκρατία
Λεωφ Συγγρού 340
17673 Καλλιθέα
Κύριοι
Είμαι 57 χρονών, πατέρας πέντε παιδιών και από ενηλικιώσεώς μου στήριζα με την ψήφο μου το κόμμα αρχών και αξιών που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πιστεύοντας ότι κάνω το σωστό για την πατρίδα μου, την οποία και υπηρέτησα από το χώρο των ΕΔ ως μόνιμος αξκός του ΣΞ. Με την έξοδό μου μάλιστα από την ενεργό υπηρεσία, έγινα μέλος του κόμματος μαζί με τη σύζυγό μου.

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2013 14:01
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Απεργιακό μπλακάουτ σήμερα στην ΕλλάδαΑθήνα: Με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων πραγματοποιείται η πορεία του ΠΑΜΕ προς την πλατεία Συντάγματος. Σε εξέλιξη είναι και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Κλειστοί οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Σε εξέλιξη είναι, επίσης, το συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται επίσης στην Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Η πορεία που οργανώνεται στη Λάρισα θα καταλήξει στο μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας.

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2013 13:16
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πραγματοποίησε χθες μονοήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο να εκφράσει την υποστήριξή του στις προσπάθειες ανάκαμψης που καταβάλλει η χώρα.

«Ήρθα στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του κ. Σαμαρά. Με την Ελλάδα υπάρχουν δεσμοί φιλίας, είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, βρισκόμαστε πολύ κοντά, στηρίξαμε τη δημοκρατία», ανέφερε στην εισαγωγή της ομιλίας του, κατά τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Γάλλος Πρόεδρος.

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2013 12:44
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Αρνητική η ΝΔ, που ανησυχεί ότι η ανέγερση τζαμιού θα ενισχύσει τα ακροδεξιά αντανακλαστικά

Ποιος θα χτίσει το τέμενος;Μουσουλμάνοι μετανάστες προσεύχονται σε δρόμο της Αθήνας καθώς στην πρωτεύουσα δεν υπάρχει επίσημος χώρος λατρείας
Άγγελος Αθανασόπουλος
Η πρόσφατη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα επανέφερε στο προσκήνιο ένα ζήτημα που προκαλεί σοβαρή φθορά στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας.

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2013 11:16
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ποιοι κρύβονται πίσω από την κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίωνΟ μεγαλύτερος γρίφος της λίστας, οι offshore στις Παρθένους Νήσους και τα συνθηματικά ονόματα
Γιάννα Παπαδάκου
Πίσω από τη μεγάλη κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων με φερόμενη ως δικαιούχο την κυρία Μαρία Παντελή, υπάλληλο του ομίλου του κ. Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος είναι επίσης δικαιούχος άλλου κωδικού στη λίστα, κρύβονται offshore εταιρείες με έδρα την Τορτόλα, το μεγαλύτερο νησί των Παρθένων Νήσων.
Εμφανίζονται με διευθύνσεις ταχυδρομικά κιβώτια σε πολυτελή κτίρια, ενώ υπάρχουν και όμιλοι του εξωτερικού με μεγάλες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.«Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα τις τέσσερις εταιρείες οι οποίες εμφανίζονται στα μυστικά αρχεία της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και τα ακριβή ποσά των καταθέσεων αυτών των εταιρειών, όπως καταγράφονται στη λίστα.

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2013 11:15
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Τον Οκτώßριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να µπει στο Δεύτερο Παγκόσµιο Πόλεµο µε την απρόκλητη εισßολή των στρατευµάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από µία ταπεινωτική ήττα, εισέßαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερµανούς όσο καµία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους.

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2013 12:16
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου μίλησε -για την ακρίβεια, έγραψε- για το ολυμπιακό εγχείρημα του 2004 που διηύθυνε η ίδια, ενδεχομένως δεν είναι άσχετο με το γεγονός ότι στη Βουλή των Ελλήνων η Πολιτεία, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών, αποσαφήνισε επιτέλους: Η ελληνική οικονομία ωφελήθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2013 11:48
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Αντιμέτωποι με την απόλυση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοιΜετά την αποτυχία της διαθεσιμότητας
Αθήνα: Mε τον εφιάλτη των απολύσεων θα ζουν το επόμενο διάστημα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η τρόικα επανέρχεται με το αίτημα άμεσων αποχωρήσεων από το Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων που καταγράφονται στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ο αριθμός των πλεοναζόντων υπαλλήλων που οδηγούνται στη διαθεσιμότητα δεν δείχνει να ικανοποιεί τους εκπροσώπους της τρόικας. «Υπάρχουν ρήτρες και από τη στιγμή που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι, τότε στο τραπέζι θα βρεθούν και οι απολύσεις», σχολίαζαν χαρακτηριστικά στελέχη του Δημοσίου.

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2013 11:34
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Τρία στα 10 παιδιά στην Ελλάδα βρίσκονται στα όρια της φτώχειας«Χαμένη γενιά» τα παιδιά της κρίσης
Αθήνα: Τα παιδιά της κρίσης κινδυνεύουν να εξελιχθούν στη «χαμένη γενιά» της Ευρώπης, καθώς θα αντιμετωπίσουν συνθήκες φτώχειας εξαιτίας της ανεργίας και των σκληρών μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται στην ήπειρο.

Η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Caritas ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι περίπου τρία στα 10 παιδιά σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία έχουν πέσει κάτω από τα όρια της φτώχειας ή βρίσκονται κοντά σε αυτά.

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2013 11:32
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κουτσογιάννης, που έκανε την ιστορική ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων, για τα πετρέλαια του Αιγαίου και την ανικανότητα (;) των Ελλήνων πολιτικών!
Το σύνθημα "Η Ελλάδα στους Έλληνες" συγκινεί ακόμη και συναρπάζει, όμως κατόρθωσαν οι "υπαλληλίσκοι απόγονοι" και ένα πολιτικό προσωπικό ανάξιο των περιστάσεων, να το μεταμορφώσουν σε γραφή και ρήση κενού περιεχομένου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Πατριώτες, όμως στις πολιτικές ηγεσίες και γενικά στο σύστημα εξουσίας (Οικονομικό, πολιτικό κατεστημένο, μέρος τού δήθεν Πνευματικού Κόσμου, ΜΜΕ κ.α.) βλέπουμε το αντίθετο.
Πως και γιατί συμβαίνει αυτό;

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013 12:24
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Η ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι χαραγμένη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις ελληνικές θέσεις!
Andrew Sharpless and Ted Danson
Last week the European Union, the world's fifth largest fishing power, made a historic move to protect its threatened fisheries as members of the European Parliament (MEPs) overwhelmingly voted to overhaul the Common Fisheries Policy (CFP).
The overarching legislation for fishing in the EU, the CFP has an enormous influence over a large part of the world's fisheries. European boats catch more than 6.3 million tons of fish every year (almost 4.5 percent of the total fish caught, by weight, worldwide) and comprise a fleet of tens of thousands of fishing boats. Not to mention, the European Union is also the number one importer of fish products in the world. Despite its intentions, however, the current legislation is broken and demands overhaul if EU fisheries are to ever rebound.

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013 12:17
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Της Κατερίνας Παντά

Ο κυρ - Βασίλης είναι γείτονας. Ένας γείτονας καλοστεκούμενος παρά τα χρονάκια του, αφού μάλλον έχει περάσει προ πολλού τα 70.

Τα πρωινά συχνά πυκνά συναντιόμαστε και ανταλλάσσουμε πέντε κουβέντες, αφού η οξύνοια του, το χιούμορ του, η καλή του διάθεση και η λεπτότητα της συμπεριφοράς του, δίνουν περισσότερο φως στην μέρα μου.

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013 11:42
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος και οι εκδόσεις «Πελασγός» του Ιωάννη Γιαννάκενα με αφορμή την 170η επέτειο του θανάτου του εθνεγέρτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και σκοπό την απότιση φόρου τιμής στην μνήμη του, σας καλούν σε εκδήλωση που θα γίνει στο επί της οδού Σταδίου Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:30 π.μ. Ομιλητές θα είναι ο&io ta;:

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013 11:35
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Όταν τον Μάιο του 2010 η Ελλάδα αποδέχθηκε το πρώτο Μνημόνιο, συγκροτήθηκαν δύο ομάδες συμπολιτών μας. Από τη μια πλευρά όσοι θεωρούσαν ότι η Ελλάδα ήταν «λάθος χώρα» και το Μνημόνιο αποτελούσε τη θεόπεμπτη ευκαιρία για να πληρώσουμε τις αμαρτίες μας. Ήταν περίπου η φωτιά που έριξε ο Πανάγαθος στα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορρα. Από την άλλη πλευρά όσοι φώναζαν ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα και ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα, αρκεί να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε όσα μας λείπουν. Ήταν η πολιτική εκδοχή της συμβουλής «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε...» - και προφανώς σεμνύνομαι για τη συνέχεια...

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013 11:01
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Τα μαζεύει η κυβέρνηση για το λάθος του ΔΝΤ, οργή από την ΑντιπολίτευσηΚόντρα στη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου
Αθήνα: Την οργή της αντιπολίτευσης προκαλεί η παρατηρούμενη στροφή της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της παραδοχής εκ μέρους του ΔΝΤ για λανθασμένους υπολογισμούς στο πρόγραμμα προσαρμογής. Το ΔΝΤ δεν τεκμηρίωσε ότι ήταν λανθασμένη η πολιτική, αλλά η ένταση και η χρονική έκτασή της, είπε ο Χρ.Σταικούρας στην Βουλή προκαλώντας τα πυρά της Αντιπολίτευσης, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έπεσε στην παγίδα του Ρεν. Τι θέλετε να διεκδικήσει η κυβέρνηση; Περισσότερα χρήματα; Δόθηκαν. Χρόνο; Δόθηκε. Κούρεμα; Εγινε» πήρε τη σκυτάλη της υπεράσπισης ο Μ.Βορίδης.

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013 09:39
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ανεργία στο 30% στην Ελλάδα προβλέπει το ΚΕΠΕ για το 2013Αθήνα: Τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία χτυπά η έκθεση του ΚΕΠΕ που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η οικονομία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, με την ύφεση να είναι πάνω από 4,1% για το 2013 και την ανεργία θα εκτιναχθεί στο επίπεδο σοκ του 30%.

Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο για το ΚΕΠΕ είναι ο (σχεδόν) μηδενισμός του ελλείματος του εμπορικού ισοζυγίου εντός του έτους.

Ανάλογη πρόβλεψη για την ανεργία έχει διατυπώσει εδώ και μήνες το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, αλλά ο θεσμικός ρόλος του ΚΕΠΕ είναι αυτός που δίνει βαρύτητα και πολλαπλασιάζει την ανησυχία που επικρατεί σε σοβαρούς οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013 11:06
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή από την απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο ευρωπαίους Επίτροπος για θέματα Οικονομίας Όλι Ρεν. «Δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω», επαναλαμβάνει ο Γ. Στουρνάρας

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013 10:39
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Η Οργάνωση Πειραιώς του Εθνικού Μετώπου στα πλαίσια της προσπάθειας για την συγκρότηση ενός ενιαίου Εθνικού Μετώπου διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πατρίδα - Πολιτισμός: Ο Ελληνικός Εθνικισμός του αύριο» την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:30.

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013 10:22
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...
ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
 

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/02/akoyste-th-synentefxh-toy-lamprakh-ston-ska-pierias-me-ton-akh-r.html

 
Μέρος 1ο:   http://kiwi6.com/file/pnrp7q6wug)  (Ξεκινηστε απο το 20 λεπτο)

Μέρος 2ο:   http://kiwi6.com/file/7mrrg8f917
 
Συγκλονιστικὴ συνέντευξη τοῦ Ε. Λαμπράκη

11 Φεβρουαρίου 2013 -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013 10:14
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μίλησε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή επί της τροπολογίας, η οποία θεσμοθετεί την προϋπόθεση ύπαρξης σύμφωνης γνώμης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά και όλων των Γενικών Επιτελείων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, για να μπορεί να πραγματοποιηθεί η πώληση ιδιωτικών νησιών.
Για την περίπτωση νησιών που ανήκουν στο Δημόσιο, η σχετική Διάταξη ορίζει ότι απαγορεύεται η μεταβίβαση της κυριότητος και επιτρέπεται μόνον η εκμίσθωση, υπό τις αυστηρές προϋποθέσεις που ορίζει η ίδια τροπολογία, δηλαδή άδεια από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με τη σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων.
Τα πλήρη κείμενα των ομιλιών, που έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, έχουν ως εξής:

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013 08:45
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Του Γιώργου Κράλογλου
Το κίβδηλο νόμισμα του κ. Γ. Βρούτση για δήθεν αναθεώρηση του «ιδρυτικού νόμου» του κομματικά ελεγχόμενου συνδικαλισμού έχει ασφαλώς δύο όψεις. Η μία δείχνει την μεγαλειώδη υπουργική γκάφα(;) να ανακινηθεί το θέμα αυτό σε απεργιακό βρασμό. Η άλλη την πλήρη προσχώρηση και του κ. Α. Σαμαρά στο ελληνικό σοβιέτ.
Μένει σε εμάς να διαλέξουμε ποια όψη πιστεύουμε.

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013 08:43
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ο Όλι Ρεν μίλησε. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να μειώσει περαιτέρω τους μισθούςO επίτροπος με πολύ κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει ότι «Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014 με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» και συνέχισε τονίζοντας ότι «οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν (!!) σε αυτήν την αναθεώρηση».

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή από την απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο ευρωπαίους Επίτροπος για θέματα Οικονομίας Όλι Ρεν. «Δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω», επαναλαμβάνει ο Γ. Στουρνάρας.

Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου, και μετά τις πανικόβλητες και υποκριτικές διαψεύσεις της κυβέρνησης ότι «για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, δίνει στη δημοσιότητα την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα οικονομίας Όλι Ρεν, από την οποία με σαφήνεια προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014!!

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013 08:31
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Σε 15 καταχωρήσεις η ταυτότητα του IBAN είναι μηδενική, ίσως για να μην εντοπιστούν ποτέ οι διαδρομές του χρήματος

Παπαδάκου Γιάννα
Πλήθος από πολύτιμα στοιχεία για το προφίλ των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ περιέχονται στην Έκθεση του ΣΔΟΕ που έφτασε μέσω των οικονομικών εισαγγελέων στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. Αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση ότι μέσα σε ένα μόνο αρχείο βρέθηκαν 11 προφίλ που σχετίζονται με την κίνηση μίας μόνο κατάθεσης. Από την άλλη πλευρά σε 15 καταχωρήσεις η ταυτότητα του IBAN είναι «000 000», ίσως για να μην εντοπιστούν ποτέ οι διαδρομές του χρήματος.
Σύμφωνα με την έκθεση, από τα 2.062 αρχεία τα οποία ελέγχθηκαν όταν έφθασε η νέα λίστα από το Παρίσι, για τα 1.136 αρχεία, τα οποία σχετίζονταν με κεντρικό πρόσωπο ή εταιρεία-προφίλ (τρίτοι κωδικοί) δεν υπήρχε καν ένδειξη χρηματικού ποσού.

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2013 08:19
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/02/akoyste-th-synentefxh-toy-lamprakh-ston-ska-pierias-me-ton-akh-r.html

Μέρος 1ο:   http://kiwi6.com/file/pnrp7q6wug) (Ξεκινηστε απο το 20 λεπτο)

Μέρος 2ο: http://kiwi6.com/file/7mrrg8f917

Συγκλονιστικὴ συνέντευξη τοῦ Ε. Λαμπράκη

11 Φεβρουαρίου 2013 -
• Ἀπίστευτες ἀποκαλύψεις γιὰ τὴν Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος (ἡ ὁποία δὲν εἶναι Ἑλληνική). Δὲν ἔχε ι ἀποδώσει φόρο γιὰ 197 χρόνια
• Παρομοίως γιὰ τὴν Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2013 13:09
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, ώρα 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με ομιλητή τον Δημήτρη Περδίκη, αντιπρόεδρο της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, και θέμα «Ο Αυτονομιακός Αγώνας της Βορείου Ηπείρου και οι εξελίξεις στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα σήμερα». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων «Γεώργιος Γρίβας» του Πανε&la mbda;λήνιου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» (Πανεπιστημίου 64, 6ος όροφος).

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2013 12:49
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

ΝΤΟΛΛΥ, ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ , ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΓΩΓΗ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΣΕ ΧΩΡΙΣΜΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ:Το 2008 –στις 11 Οκτωβρίου για την ακρίβεια- υπεγράφη στην Ουάσινγκτον μία συμφωνία στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας από τον τότε Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ, Αλογοσκούφη και από τον Ιρακινό ομόλογό του. Πρόκειται για μια διμερή συμφωνία διακανονισμού οφειλών του Ιράκ προς το ελληνικό δημόσιο.

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2013 12:44
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Μιράντα Ξαφά: Το νέο άλλοθι της αδράνειας είναι ο «πολλαπλασιαστής»Αυτοί που ισχυρίζονται ότι το «λάθος» του ΔΝΤ δικαιολογεί εγκατάλειψη του Μνημονίου είναι οι ίδιοι που αναζητούν ευθύνες για την κρίση σε εξωτερικούς παράγοντες (κερδοσκόποι, τοκογλύφοι, Μέρκελ κ.λπ.), διότι αρνούνται να αποδεχτούν το τέλος της μεταπολιτευτικής ευδαιμονίας», γράφει η κυρία Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ σε άρθρο της στην «Καθημερινή.

«Η σκανδαλολογία χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα» προσθέτει. «Αντί να ερευνηθεί αν η κυβέρνηση έκρυβε το πραγματικό ύψος του ελλείμματος πριν από την κρίση, ερευνάται αν το «φούσκωσε» μετά την κρίση. Αντί να ελεγχθούν οι δικαιούχοι της λίστας Λαγκάρντ ερευνάται ποιος αφαίρεσε τρία ονόματα από τη λίστα. Το νέο άλλοθι είναι ο «πολλαπλασιαστής».

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2013 12:13
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Φωτογραφία για Σοσιαλιστές με «τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τις λιμουζίνες και τα χλιδάτα δείπνα»ΓΑΠ: Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας! Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα

«Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε», είπε αφήνοντας άφωνους δεκάδες ηγέτες σοσιαλιστικών κομμάτων μια νεαρή Ισπανίδα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, η Μπεατρίθ Ταλεγόν.

Ολα αυτά συνέβησαν στο πλαίσιο της Συνόδου της Διεθνούς, που φιλοξενείται στη πορτογαλική πόλη Κασκάις και προεδρεύεται από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2013 11:55
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ο Ευ. Βενιζέλος έχει αποφασίσει να ανοίξει το «παιχνίδι» σε όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, καλώντας στελέχη Κινήσεων και τη ΔΗΜΑΡ να πάρουν θέση στο πολύπλοκο νέο πολιτικό σκηνικό  Φώφη Γιωτάκη
Το παράδειγμα του Βενέδικτου ΙΣΤ', του πρώτου Πάπα που παραιτήθηκε μετά από αιώνες, ανέδειξε στη συζήτηση που είχε κατά το προχθεσινό δείπνο με μία ομάδα νέων επιστημόνων της Ιπποκράτους ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ευ. Βενιζέλος έχει αποφασίσει να ανοίξει το «παιχνίδι» σε όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, καλώντας στελέχη Κινήσεων και τη ΔΗΜΑΡ να πάρουν θέση στο πολύπλοκο νέο πολιτικό σκηνικό.
«Η στάση του δείχνει τεράστια συγκρότηση μυαλού και δύναμη ψυχής. Αν παραιτήθηκε ο Πάπας, ο καθένας μπορεί να παραιτηθεί», είπε στην ομήγυρη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, με τους συμμετέχοντες να αντιλαμβάνονται ότι το έμμεσο «καρφί» αφορούσε τις μεγαλύτερες γενιές του κόμματος (με ρόλο επί χρόνια σε σημαντικές θέσεις) και την εισήγηση περί της αποχώρησής τους από τη διεκδίκηση διατήρησης της πρωταγωνιστικής διαδρομής.

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2013 11:46
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

της Ελίνας Γαληνού

Παρ΄όλη την ικανοποίηση για το "θαύμα" του χαμηλότερου πληθωρισμού μας στην ευρωζώνη, και παρ΄όλους τους επαίνους εκ των έξω για την πρόοδο του προγράμματος, τα εγχώρια προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται, εις βάρος του κόσμου. Αν και ο πληθωρισμός μπορεί να εμφανίζεται ελεγχόμενος ως αριθμητικό μέγεθος, η πραγματική κατάσταση στην αγορά βαίνει αντίστροφα. Αυτό δεν χρειάζεται οικονομικές γνώσεις για να το κατανοήσει κανείς, αρκεί που μετράμε την αγοραστική μας δύναμη κάθε μέρα. Το εναπομείναν πενιχρό εισόδημα των νοικοκυριών, έρχεται σε σκληρή αναμέτρηση με τις υφιστάμενες τιμές, είτε μιλάμε για τα βασικά αναγκαία αγαθά, είτε για τις αναγκαίες υπηρεσίες που πρέπει να πληρώνουμε.

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 12:30
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων

Στις 5 Φεβρουαρίου καθαρογράφηκε και ισχύει επισήμως η απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θεωρεί αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση περί ιθαγενείας. Η απόφαση αυτή δικαιώνει τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξ αρχής ετάχθη κατά του νόμου και παρέχει τη νομική βάση στην κυβέρνηση για να τροποποιήσει τη νομοθεσία περί ιθαγενείας και περί μεταναστεύσεως. Αναμένεται ένας νέος νόμος, ο οποίος θα καθορίζει πολύ αυστηρότερα κριτήρια και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγενείας. Επίσης η απόφαση καταργεί τη δυνατότητα των αλλοδαπών να εκλέγουν και να εκλέγονται στις δημοτικές εκλογές.

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 12:22
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

...δημοσιεύουμε επίκαιρο κείμενο του αείμνηστου Νεοκλή Σαρρή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα 'Το Παρόν', στις 7 Φεβρουαρίου 2013. Θα ήταν ιδιαίτερα επωφελές να το μελετήσουν όλοι όσοι εργάζονται σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο για την προετοιμασία της επίσκεψης!

«Αναζητώντας διάλογο με την Τουρκία: Ιδεολογική και Πολιτική Διαδρομή των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων την Τελευταία 35ετία»
07 Φεβρουαρίου 2010
Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής
Κεραυνός εν αιθρία η απόλυσή μου από την «Ελευθεροτυπία» το καλοκαίρι του 1977. Μάταια προσπάθησα να πείσω τον Σεραφείμ Φυντανίδη ότι είχα κάποιες συνεντεύξεις με σημαντικά πρόσωπα που θα παίξουν καίριο ρόλο στην προσέγγιση των δύο χωρών και πως θα έπρεπε να δημοσιευτούν.

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 12:10
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Για μία ώρα έκλεισαν οι αγρότες τους δρόμους στα σημεία όπου έχουν στήσει τα μπλόκα τους, νωρίτερα χθες το μεσημέρι, έχοντας λάβει σχετική απόφαση κατά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψή τους την Κυριακή στο μπλόκο της Νίκαιας.

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013 11:35
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...
Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013 16:48
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Στη δημοσιότητα έδωσε, την Κυριακή, η ΕΛ.ΑΣ. φωτογραφίες από τον οπλισμό και τον λοιπό εξοπλισμό που βρέθηκε στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων την 1η Φεβρουαρίου σε Πτολεμαΐδα και Βέροια, για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Πρόκειται για:
Τρία πολεμικά τουφέκια, τύπου Kalashnikov. Το ένα φέρει εμφανή σημάδια-φθορές από πυρκαγιά που έβαλε ο δράστης στο όχημα τύπου «κλούβα» που προσομοίαζε με ασθενοφόρο

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013 16:39
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Εικόνα: Φαήλος ΚρανιδιώτηςΦαήλος Κρανιδιώτης
Η πρώτη προϋπόθεση για την επίλυση όλων των προβλημάτων είναι να αποκτήσουμε σοβαρό κράτος. Αυστηρό εκεί που πρέπει, επιεικές επίσης εκεί που πρέπει. Και αυτό προϋποθέτει ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, ελληνική Παιδεία, ανταποδοτικότητα και ισχυρή παρέμβαση σε όλα για τη διασφάλιση της κοινωνικής κινητικότητας.
Εχθροί του οργανωμένου έθνους, του κράτους, είναι σίγουρα οι τρομοκράτες και οι βοηθητικοί τους. Υπάρχουν όμως και άλλοι. Μην τους ξεχνάμε. Ο αγώνας δεν μπορεί να είναι μονομέτωπος.

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013 16:38
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο ευδιάκριτη η στρατηγική του οικονομικού επεκτατισμού που προωθεί η Τουρκία στη Βόρεια- Βορειοδυτική Ελλάδα, με απώτερο στόχο τον έλεγχο του Ιονίου Πελάγους. Τις τελευταίες ημέρες, ο «Πρωινός Λόγος» ανέδειξε ορισμένες πτυχές αυτής της πολιτικής, που συνδέονται, τόσο με τις εξαγορές μαρίνων σε Λευκάδα- Κέρκυρα, όσο και με την επίσκεψη που πραγματοποιούν στα Γιάννινα Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, φιλοξενούμενοι του Δήμου Ιωαννιτών, και οι οποίοι προηγουμένως επισκέφτηκαν και «διερεύνησαν» τα Τρίκαλα.

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013 16:37
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ισχυρό ενδιαφέρον από τη Ρωσία για τον ελληνικό τουρισμόΜε αιχμή το αίτημα για κατάργηση της διαδικασίας θεωρήσεων, αλλά και το στοίχημα για την ανάδειξη της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ελληνορωσικό Forum για τον τουρισμό, στο οποίο συμμετείχαν 48 από τους κορυφαίους tour operators της Ρωσίας.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», Το φόρουμ στο οποίο συζητήθηκαν οι προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, διοργανώθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και ήταν το αποκορύφωμα της τριήμερης επίσκεψης των Ρώσων tour operators στη χώρα.

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013 16:34
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ένα εξαιρετικό κείμενο του αείμνηστου Νεοκλή Σαρρή.

Το κείμενο του καθηγητού κ. Νεοκλή Σαρρή παραμένει επίκαιρο και αποκαλυπτικό όσο ποτέ, ειδικά τώρα που βιώνουμε ραγδαία επιδείνωση των σχεσεών μας με την Τουρκία σε όλους τους τομείς: To οικονομικό, στρατιωτικό και στρατιωτικό ισοζύγιο βαίνει σε βάρος μέρα με την ημέρα. Που όμως βρίσκονται οι απαρχές αυτής της δυσάρεστης κατάστασης που βιώνουμε σήμερα;

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013 12:11
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Το παράδειγμα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στα μούτρα όλων των δικών μας Ελληνοκυπρίων προσφύγων και μη που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ να πηγαινοέρχονται στα κατεχόμενα για ...φθηνά ψώνια ή αναψυχή παντός είδους μέχρι και ταξίδια στην κατοχική Τουρκία μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Φ.Α.

Μία Ηρωίδα-Ελληνίδα: Αρνήθηκε 500 χιλ ετησίως από την Τουρκία για να αγωνιστεί με την ημισέληνο στο στήθος.
Της προσέφεραν από την Τουρκία 500.000 ευρώ το χρόνο προκειμένου να αγωνιστεί με την ημισέληνο στο στήθος.
Μάλιστα της είπαν πως για να γίνει αυτό θα έπρεπε να κάνει λευκό γάμο για να πάρει την τουρκική υπηκοότητα.

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013 12:04
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σαμαράς: Στα 16,3 δισ. το κέρδος της Ελλάδας

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς μετά από διαπραγματεύσεις πολλών ωρών («μπήκαμε ξυρισμένοι και βγήκαμε αξύριστοι» ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις) «έχει επιτευχθεί μια συμφωνία για τους προϋπολογισμούς της ΕΕ από το 2014 έως το 2020».
Αναλύοντας τα κέρδη της Ελλάδας στον τομέα των διαρθρωτικών κονδυλίων, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η χώρα μας «λαμβάνει σε πρώτη φάση πάνω από 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το νέο ΕΣΠΑ και επιπλέον 1, 8 δισ. για την αγροτική ανάπτυξη που παραμένουν αλώβητα».

Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2013 12:13
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ανοιγμα προς το Βορρά

Το έργο του ζωγράφου Νικολάι Ρέριχ "Οι φίλοι πέρα από τη θάλασσα",

δείχνει τους Ρώσους που ταξιδεύουν προς το Βυζάντιο

Αλέξανδρος Δημητρίου
Το άνοιγμα προς τη Ρωσία πρέπει να αποτελέσει μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ελλάδας, και ειδικότερα του επιχειρηματικού κόσμου της. Οι στενές ιστορικές σχέσεις των δύο λαών, αποτελούν καλές παρακαταθήκες, οι οποίες σήμερα, σε συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης, επιβάλλεται να ενισχυθούν με στέρεους οικονομικούς δεσμούς.

Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2013 12:11
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Στη Βουλή βρέθηκαν Γερμανοί νεοναζί ύστερα από επίσημη πρόσκληση της Χρυσής Αυγής και του Νίκου Μιχαλολιάκο. Οι νεοναζί είχαν προσκληθεί στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση του κόμματος για τα Ίμια και δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και το ελληνικό κοινοβούλιο.

Την υπόθεση έφερε στο φως η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung, ύστερα από μία σειρά φωτογραφιών που δημοσίευσε το νεοναζιστικό δίκτυο Freies Netz Süd, ενώ την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή έχει αποφύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην επίσκεψη των νεοναζί στην Βουλή.

Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2013 12:06
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

foto-laxanika-plateia-vathi

Φωτογραφία της ημέρας στον βρετανικό Guardian η δωρεάν διανομή τροφίμων στο κέντρο της Αθήνας.

Μας ξεφτύλισαν. Και καλά. Ο κόσμος δεν φταίει.Ας πούμε ότι δεν φταίει γιατί με τις επιλογές των τελευταίων 30 ετών ,μόνον ευνοικά δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί. Αυτά τα κατακάθια οι πολιτικοί αισθάνονται άνετοι και ωραίοι με τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ρεζιλεύουν την Ελλάδα με επαίτες πολίτες να ικετεύουν για μια σακούλα τρόφιμα;

Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2013 11:41
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ο Νίκος Παπαδογιάννης οικτίρει στο blog του την κατάντια της χώρας και κουνάει το δάχτυλο στον ανιστόρητο νεοέλληνα, μολονότι ξέρει τι θα ακούσει: "Να φύγεις, να πας αλλού".
Η επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας» με έκανε να διαβάζω πιο προσεκτικά τις κυκλοφορίες των εφημερίδων. Τις μελετώ κάθε μέρα και τρελαίνομαι. Οι πολιτικές και οικονομικές πουλάνε κάθε μέρα περίπου 100.000 φύλλα σε ολόκληρη την Ελλάδα και οι αθλητικές γύρω στα 50.000. Το τοπίο συμπληρώνεται από τα 13.000 φύλλα της Εσπρέσο.

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 12:39
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Τουρκικοί ''ύμνοι'' για το άρθρο του Θεόδωρου Πάγκαλου στο «ΒΗΜΑ» με τις αναφορές στην καταστροφή οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα.
Πολλές θετικές αναφορές ( π.χ. γενναίο κλπ) γίνονται στον τουρκικό τύπο για το άρθρο που έγραψε την Κυριακή στο ''Βήμα'' ο πρώην αντιπρόεδρος κ Θόδωρος Πάγκαλος για το Τζαμί στην Αθήνα, τα τεμένη που καταστράφηκαν και για τις εκκλησίες στην Τουρκία.
Η εφημερίδα Yeni Safak στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο « Καταστρέψαμε την οθωμανική κληρονομιά» γράφει ότι μετά την δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν ότι « Μπορούμε να κάνουμε εμείς το τζαμί στην Αθήνα», ο Έλληνας πρώην Υπουργός κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, προέβη σε ιστορική δήλωση λέγοντας ότι «η Ελλάδα κατάστρεψε κάθε μνημείο που θυμίζει το οθωμανικό παρελθόν»

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 11:45
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Αλέξανδρος Τάρκας
Το έξυπνο σχέδιο παραπληροφόρησης, που έστησε η τουρκική διπλωματία, μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Α. Σαμαρά και Τ. Ερντογάν στο Κατάρ, επιβεβαίωσε την πρόβλεψη της «δ» ότι το αίνιγμα του 2013 επικεντρώνεται στο Αιγαίο.
Αν το εθνικό ερωτηματικό του 2012 ήταν η παραμονή στην ευρωζώνη, η πρόκληση του τρέχοντος έτους εντοπίζεται στη διατήρηση ειρήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο με εδραίωση των ελληνικών συμφερόντων στις θαλάσσιες ζώνες και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.
Ηδη η Αγκυρα, υλοποιώντας στρατηγική ουσίας και εντυπώσεων και αξιοποιώντας ορισμένες αδυναμίες συντονισμού της Αθήνας, έκανε την πρώτη κίνηση στη σκακιέρα.

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 11:40
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Mε βάση της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αντισυνταγματικό του νόμου Ραγκούση, αλλάζει πλέον ολόκληρος ο νόμος για την παροχή της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και φαίνεται ότι βρισκόμαστε προς την κατεύθυνση πλήρους απάλειψης των διατάξεων-"δώρου" που έδιναν μεπρωτοφανή ευκολία την ελληνική υπηκοότητα σε ξένους, κατά κανόνα λαθρομετανάστες.

Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2013 14:31
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Οκτώ στους δέκα πολίτες έχουν περιορίσει ακόμη και βασικά είδη διατροφήςΑθήνα: Στο μισό έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιοποιείται σήμερα, Πέμπτη. Όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, περίπου 8 στους 10 έχουν περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% παραδέχεται ότι θα αγόραζε προϊόντα χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθεί, ενώ το υπόλοιπο 50% φαίνεται ότι το σκέφτεται.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, το 93% των ερωτηθέντων έχει υποστεί μείωση στο εισόδημά του τα τελευταία 3 χρόνια.

Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2013 10:22
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Μέχρι εδώ και μη παρέκει !
ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ
Νομίζω ότι είναι καιρός να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη μας,
Δεν πάει άλλο.
Καλώ όλους, αριστερούς, κεντρώους, δεξιούς, δεν με ενδιαφέρει που ανήκουν αρκεί να πιστεύουν στην Ελλάδα σαν Ελληνες ένα σώμα να συστρατευτούμε σε ένα νέο κίνημα το οποίο θα συμπαρασύρει και τους υπάρχοντες σε άλλα κόμματα, ή και ολόκληρα κόμματα να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.
Τα παλαιά κόμματα πρέπει να σβήσουν Και ο λόγος είναι ότι ανήκουν κάπου, κάπου έχουν χρέος και πρέπει να το αποπληρώσουν και εμείς δεν θέλουμε χρέη.

Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2013 14:44
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας και πλέον οριστικά ο νόμος-σκάνδαλο περνά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αν βέβαια δεν μας επιφυλάσσει η τρόϊκα και επ'αυτού άσχημες εκπλήξεις: Η αλλαγή του Συντάγματος είναι βασικός στόχος των τροϊκανών και ο νόμος μπορεί να επανέλθει μόνο με αλλαγή του Συντάγματος.

Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2013 10:49
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Ο Φιλελευθερισμός όπου εφαρμόστηκε κατάντησε φύλλο συκής του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που έχει οδηγήσει την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο σε αυτό το νεοταξικο χάλι .

Πλέον των άλλων, λυπάμαι αφάνταστα τον κ.Σαμαρά γιατί από την "υπέρβαση" του 1993 [είχα πει τότε ότι άλλη μια όμορφη λέξη ατύχησε με την χρηση της απο τον Α.Σ..] και στην "νίκη" έναντι της αννανίστριας Μπακογιάννη κατάντησε περίγελως και του ίδιου του του εαυτού και καταστροφέας των Ελλήνων αφού δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε ένα όχι ..

Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2013 10:24
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...
Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 20:04
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Τα υπέρ και τα κατά της ανακήρυξης και οι φόβοι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Του Αθανασίου Έλλις
Στη σκιά των σκέψεων Σαμαρά για την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της αντίδρασης Ερντογάν στον διορισμό των ιμάμηδων από την ελληνική πολιτεία, εισέρχεται στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας που θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου στην Αγκυρα.
Στο περιβάλλον του Ελληνα πρωθυπουργού κυοφορείται εδώ και καιρό η σκέψη για ανακήρυξη ΑΟΖ, καθώς, μεταξύ άλλων, εκτιμάται ότι μια τέτοια δυναμική κίνηση θα ενεργοποιήσει πατριωτικά αντανακλαστικά και θα προσελκύσει στη Ν.Δ. ψήφους από τα δεξιά. Η συγκεκριμένη προσέγγιση βρίσκει κάποιους υποστηρικτές και στους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, ενώ και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έχει προβεί δημόσια σε σχετικές αναφορές.

Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 19:51
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δεσμοί Ελλήνων» και η «Ελληνική Ακαδημία Διοίκησης Επιχειρήσεων» έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στην διάλεξη του Δημήτρη Βαλασίδη, συνταγματάρχη ε.α., οικονομολόγου και συγγραφέα, με θέμα «Ξενοφώντος Μάνατζμεντ: Σύγχρονες απόψεις από την αρχαιότητα» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουα&rho ;ίου και ώρα 7:30 μ.μ. στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» (Πασαλίδη 29, Αγ. Φανούριος, Κάτω Τούμπα).

Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 19:36
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Το σχέδιο της καταστροφής της Ελλάδος συνεχίζεται σιωπηρά. Το Ισλαμικό τόξο εδραιώνεται στα Βαλκάνια. Οι μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες προτιμούν μία νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Δεν γνωρίζουν οι ανόητοι ότι οι πρώτοι που θα υποστούν τα δεινά θα είναι αυτοί, γιατί αυτοί έχουν το πλούτο που θέλει ο κατακτητής.
Έλληνες ενωθείτε.

Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 19:33
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Των ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

H εσωτερική «επικαιρότητα» και ταραχή εμπόδισε να εισέλθει στην Ελλάδα η συγκλονιστική είδηση της επιβράβευσης της Goldman Sachs στο περίφημο διεθνές φόρουμ του Νταβός με το «βραβείο» της... μούντζας και με αιτιολογία ότι κερδοσκόπησε ασύστολα σε βάρος της Ελλάδας και ότι παγίδευσε τη χώρα κρύβοντας έναντι τεράστιας αμοιβής κάποιο μέρος από τα χρέη της. Αν ανατρέξει κανείς στα «πρακτικά», όπως αυτά καταγράφηκαν και ηλεκτρονικά στα αποτελέσματα του Νταβός, θα βρει ότι εκεί κάθε χρόνο επ ιβραβεύονται δεκάδες εταιρείες που πέτυχαν την προηγούμενη χρονιά, εταιρείες που έκαναν καινοτομίες, επιχειρηματίες που διακρίθηκαν κ.λπ.

Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 19:26
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Η κυβέρνηση σταθμίζει τους κινδύνους, τις παγίδες και τις αντιδράσεις της Τουρκίας

Το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών συζητήθηκε και κατά τη συνομιλία, διάρκειας 40 λεπτών, που είχε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ
Ραβανός Αρης, Αθανασόπουλος Άγγελος
Στον «πάγο» μέχρι νεωτέρας φαίνεται ότι έχει τεθεί το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, είτε για την κατάθεση συντεταγμένων για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας είτε για την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει με πολλή προσοχή τους πιθανούς κινδύνους και τις παρενέργειες που θα υπάρξουν αν τεθεί το σχέδιο για ΑΟΖ σε ισχύ και αναμένει το κατάλληλο περιβάλλον για να προβεί σε μια κίνηση στο γεωπολιτικό σκάκι που παίζεται στην περιοχή.

Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2013 12:10
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από Administrator
Περισσότερα...

Να βρε πώς έρχεται η ανάπτυξη!

Ό,τι κι αν λέτε, η οικονομία μας - χάρη στον κ. Σαμαρά - έχει ήδη μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Αν δεν το πιστεύετε, ιδού η ατράνταχτη επιχειρηματολογία στο σύντομο λογίδριο "Υπερ Σαμαρά και τρικέφαλης κυβέρνησης"

Κυριακή, 03 Φεβρουάριος 2013 17:06
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Το γεγονός ότι τα πολιτικά και τα άλλα κυκλώματα του μηδενισμού και του σκοταδισμού, που θέλουν να κρατούν την κοινωνία και την Ελλάδα όμηρο ενός νοσηρού φαινομένου, όπως είναι η τρομοκρατία, επιδιώκουν να καταστήσουν την ημέρα του φόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άλλη μια "εθνική" επέτειο, για να έχουν ακόμα μια ευκαιρία να καταστρέφουν την Αθήνα και την ίδια τη χώρα, δείχνει την τραγική κατάσταση που έχει φθάσει η ελληνική κοινωνία.
Τα ίδια κυκλώματα, που ελέγχουν ακόμα και κόμματα που εκπροσωπούνται στη βουλή, προσπαθούν να μας πείσουν ότι πίσω από αυτά τα φαινόμενα, κρύβονται πάντα οι "παρακρατικοί", ενώ οι μόνοι που κρύβονται, είναι οι ίδιοι, όμως κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους!
Μόλις πριν από λίγες μέρες, ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε μέσα στην ελληνική βουλή ότι την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας την διέπραξαν παρακρατικοί της Δεξιάς, θέτοντας το πιο ηλίθιο ερώτημα που έχει τεθεί σ' αυτήν τη χώρα: Ποιος ωφελείται από την επίθεση.
Το ερώτημα αυτό το υιοθέτησαν ως επιχείρημα δεκάδες πολιτικοί και σχολιαστές των τηλεοπτικών παραθύρων.

Κυριακή, 03 Φεβρουάριος 2013 16:46
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Συγχωνεύσεις και απορροφήσεις ΑΕΙ προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» του υπ. Παιδείας. Για σχέδιο συρρίκνωσης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑΑποκέντρωση... τέλος για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, καθώς στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου Αθηνά για την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη, πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ συγχωνεύονται ή απορροφώνται. Αποτέλεσμα είναι πανεπιστήμια να μένουν σε 51 πόλεις αντί για 63, σήμερα, καθώς συγχωνεύονται ή απορροφώνται συνολικά 97 τμήματα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά» το οποίο παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, συστήνεται και θα λειτουργεί στην Αθήνα ένα ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο, στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα,

Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2013 12:55
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Σε δήλωση-βόμβα, ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών την προστασία της Βουλής, προχώρησε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος. Πρόκειται για την εταιρεία «Academi», γνωστή ως «Blackwater», η οποία έχει αναλάβει αποστολές, μεταξύ άλλων στο Ιράκ.

Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2013 12:44
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Έφυγε πλήρης ημερών και ο τελευταίος «χουντικός» ισοβίτης, στα 92 του χρόνια. Ο Νικόλαος Ντερτιλής. Ένας άνθρωπος που το άκουσμα του ονόματός του μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. Είχε συνδέσει το όνομά του με τραγικές στιγμές της νεότερης Ιστορίας. Καταδικασμένος σε ισόβια, αρνήθηκε πεισματικά να ζητήσει χάρη και να αποφυλακισθεί.

Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2013 11:44
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Πες μου ποιους βουλευτές έχεις να σου πω ποιος είσαι. Ας μην ανατρέξουμε στα Κοινοβούλια της Άπω Ανατολής ή της Ανατολικής Ευρώπης. Έχουμε παραδείγματα από την ημέτερη προδικτατορική Βουλή. Έτσι είναι εύκολο να συμπεράνουμε πού καταλήγουν τα πράγματα σε μια χώρα όταν οι βουλευτές της αντί να νομοθετούν - ή να καβγαδίζουν έστω - ανταλλάσσουν «μπινελίκια» και «ξεκατινιάζονται». Στον οκτάμηνο βίο της σημερινής Βουλής τα είδαμε όλα. Η πηγή τροφοδοσίας του αντικοινοβουλευτισμού στην κοινωνία βρίσκεται πλέον και στο Κοινοβούλιο. Κάποιοι που μούντζωναν απέξω είναι τώρα μέσα και μουντζώνονται μεταξύ τους. Η κρίση των συστημάτων είναι η κρίση των προσώπων.

Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2013 11:39
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Είναι απογοητευτικό να το διαπιστώνει κανείς αλλά, χωρίς καμία αμφιβολία, τόσο η «έκρηξη ανοησίας», όσο και η «παραπλάνηση» των Ελλήνων από τους πολιτικούς τους, «ένθεν κακείθεν», συνεχίζεται, χωρίς καμία  ντροπή – παράλληλα με τη διασπορά ψευδών ελπίδων.
Ειδικότερα, ακόμη και οι πιο ανόητοι γνωρίζουν ότι, δεν πρέπει να κρίνεις κάποιον από αυτά που λέει, αλλά από αυτά που κάνει – από τις πράξεις του δηλαδή και όχι από τα λόγια του.
Στα πλαίσια αυτά, όλες οι συζητήσεις σχετικά με το ότι, το ΔΝΤ «μετανόησε», αποδεχόμενο ότι έκανε λάθος (mea culpa ή mea maxima culpa καλύτερα, λάθος μου ή μεγάλο λάθος μου) με την πολιτική που εφάρμοσε στην Ελλάδα, είναι το λιγότερο «μωρές» – αφού δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση εκ μέρους του, ενώ συνεχίζει να επιμένει σε νέα μέτρα λιτότητας, εάν δεν αυξηθούν τα έσοδα (φορολογικοί διωγμοί, δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας, λεηλασία του δημοσίου πλούτου κλπ.) ή εάν δεν μειωθούν οι δαπάνες (νέες απολύσεις κοκ).

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013 08:32
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Βουλής 7. Πέμπτος όροφος. Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ). Αντικείμενο η εποπτεία και ως εκ τούτου ο έλεγχος των παρεχόμενων ελεγκτικών και λογιστικών υπηρεσιών.
Όλα αυτά θεωρητικά.
Γιατί πρακτικά η ΕΛΤΕ είναι ωσεί απούσα την ώρα που σκάνε το ένα πίσω από το άλλο τεράστια σκάνδαλα που ζημίωσαν με ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ τους φορολογούμενους.

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013 07:54
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
Ήταν πριν 17 χρόνια.  Η  υπόθεση των Ιμίων, που συγκλόνισε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τα Ίμια που άφησαν πληγή στην ψυχή των Ελλήνων, στην εθνική τους υπερηφάνεια και τις «γκρίζες ζώνες» ακόμη και σήμερα.  
Θα ήθελα σε αυτή την χρονική στιγμή να αποκαλύψω, για πρώτη φορά,  γεγονότα που βίωσα , γεγονότα που έμαθα από ανθρώπους που ήσαν παρόντες σε άγνωστα γεγονότα. Η συνεισφορά στην αποκατάστασης της αλήθειας,  είναι πιο σημαντική από την απόκρυψή της, μιας αλήθειας  που πονάει πολύ , αλλά είναι εθνικά χρήσιμη για μελλοντικές καταστάσεις, που ίσως, πράγμα που απευχόμαστε, να επαναληφθούν. Και είναι εθνικά επιζήμιο  να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη. 
    Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας. Βρισκόμαστε στην κρίσιμη ημέρα της 30ης Ιανουαρίου 1996, όπου μετά από μια σειρά γεγονότων, διπλωματικών αντιπαραθέσεων, πολιτικών δηλώσεων και στρατιωτικών κινητοποιήσεων των δύο εμπλεκομένων χωρών, της Ελλάδος και της Τουρκίας.

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2013 14:52
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Μία περιοχή ίση... με το Βέλγιο φαίνεται να έχει καλύψει η νορβηγική εταιρία PGS (Petroleum Geo Services) η οποία έχει αναλάβει τα σεισμικά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής και νότιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της χώρας μας.

Ενώ οι έρευνες ολοκληρώνονται, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι ελπίδες για κάτι καλό είναι μεγάλες αφού σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα αποτελέσματα είναι εξόχως ενθαρρυντικά, ενώ οι κινήσεις των Νορβηγών καταδεικνύουν τον επαγγελματισμό τους αφού, φαίνεται να μην έχουν αφήσει σπιθαμή υποθαλάσσιου εδάφους χωρίς να έχουν σαρώσει με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν.

Τι απομένει τώρα; Μα φυσικό το πλέον δύσκολο κομμάτι της δουλειάς, αφού το μπαλάκι περνάει στην ελληνική κυβέρνηση.

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2013 14:50
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Καστελόριζο: Δεν υπάρχουν γιατροί, νερό και καύσιμα
SOS εκπέμπουν οι 250 μόνιμοι κάτοικοι του Καστελόριζου, που εδώ και χρόνια δηλώνουν «ξεχασμένοι από Θεό και ανθρώπους». Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου είναι το μικρότερο πρόβλημα για την ακριτική περιοχή, που αντιμετωπίζει καθημερινά την έλλειψη γιατρών, την αδυναμία μεταφοράς καυσίμων, την έλλειψη πόσιμου νερού.

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2013 14:38
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Μία μία μετρά τις... 1.000 ημέρες που πέρασαν από τον χαμό της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου η οικογένεια της 32χρονης κοπέλας που «έσβησε» -μαζί με το μωρό που κυοφορούσε-, όταν κουκουλοφόροι πυρπόλησαν το υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης πορείας κατά του Μνημονίου στις 5 Μαΐου 2011.
Χρειάστηκαν περίπου 32 μήνες για να φτάσει τελικά η Δικαιοσύνη στην κλήση δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση, παρότι αρχικά υπήρξαν τέσσερα πρόσωπα που είχαν δώσει εξηγήσεις ως «ύποπτοι». Τότε είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.
Η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, που μαζί με την 35χρονη Βιβή Ζούλια και τον 36χρονο Νώντα Τσακάλη «χάθηκαν» στις φλόγες, σχολιάζοντας τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, επισημαίνει:

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2013 14:36
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Πρώτα τα καλά νέα. Ο Αλέξης Τσίπρας με τα τελευταία ταξίδια και παρά τις -μεταξύ ειρωνείας και ζηλοτυπίας- επικρίσεις του Βενιζέλου ότι προσπαθεί αγωνιωδώς να αποκτήσει διεθνές προφίλ, εκ των πραγμάτων το απέκτησε και αυτό βοηθάει κάποιον εν αναμονή πρωθυπουργό.

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2013 14:04
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις
Λονδίνο: «Ίσως την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας» αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά δημοσίευμα του Bloomberg. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν, εξηγεί στο δίκτυο ότι «είναι ίσως η τελευταία ελπίδα για όποιον πιστεύει ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι η παραμονή της στη ζώνη του ευρώ».

Παράλληλα, εκτιμά πως σε περίπτωση που «ο Σαμαράς πέσει, δεν είναι καθόλου σαφές ποιος θα μπορούσε να τον διαδεχθεί».

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2013 08:15
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Εραστής των λάθρα βιούντων και εργαζομένων εν τη ημεδαπή, παραδοσιακός αντιρατσιστής χτύπησε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τις άκρως προοδευτικές απόψεις. Αφού υποστήριξε την ανεξιθρησκεία, λες και εμείς οι υπόλοιποι την καταδικάζαμε, το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού παντός Έλληνος πολίτη, ώστε αυτός να επικαλείται την τουρκική του ιθαγένεια ή την ένταξή του σε ανύπαρκτη μειονοτική ομάδα,

Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2013 10:13
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της προμήθειας στρατιωτικών εξοπλισμών, με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας.
Οι ερωτώντες βουλευτές επικαλούνται σχετικές αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια ομιλίας του (17/1/2013) στην Ολομέλεια της Βουλής, που όπως αναφέρουν συνιστούν «δημόσια ομολογία» της εμπλοκής γερμανικών εταιρειών προμήθειας αμυντικού υλικού σε σκάνδαλα.

Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2013 10:04
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Του Γιώργου Κράλογλου
Άριστη και ντόμπρα πέρα για πέρα η επίθεση του ΚΚΕ στον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση που είχε το θράσος να αποκαλέσει αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων τα ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων. Τα Ταμεία που συντηρούν με νύχια και με δόντια οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους στην ασφάλιση και την σύνταξη.

Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2013 09:52
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Δύο πρόσωπα καλούνται να απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή για κακουργηματικές πράξεις για την τραγική υπόθεση με τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin Εgnatia Bank στις 5 Μαΐου του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αρχές που αξιοποίησαν μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων και ανέλυσαν στοιχεία και υπόπτων από φωτογραφίες την ώρα του εμπρησμού.

Από τις καταθέσεις προκύπτει σύμπτωση στην περιγραφή των προσώπων που έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας στην οδό Σταδίου και έβαλαν φωτιά αγνοώντας τις εκκλήσεις ότι μέσα υπάρχουν άνθρωποι και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2013 09:48
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

«Η μακροχρόνια υποτέλεια δημιούργησε εθισμούς και στίγματα. Οι διαβρώσεις που προκάλεσαν στην εθνική ψυχή οι ξένες επεμβάσεις και η εξάρτηση κατά την περίοδο του ελευθέρου βίου, κυρίως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι βαθύτερες και χειρότερες από τη φθορά στους τρεισήμισυ αιώνες της τουρκοκρατίας. Μπορεί να αποσυρθούν κάποτε οι βάσεις, αλλά οι Αμερικανοί θα μείνουν. Η ξενοκρατία διαπότισε όλα τα κοινωνικά στρώματα με το πνεύμα της υποτέλειας και της πνευματικής αδράνειας. Διέβρωσε τους εθνικούς ιστούς»
Κυριάκος Σιμόπουλος
«Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια», Αθήνα, εκδ. Στάχυ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η ελληνική κοινωνία και το κράτος αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα πρωτοφανή στα διακόσια χρόνια της (ανάπηρης) Ανεξαρτησίας και τα λιγότερα της (ανάπηρης) Δημοκρατίας. Δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα μόνο η Ελλάδα, αλλά επίσης, σε διαφορετικό όμως βαθμό, η Κύπρος και τα μισά μέλη της ΕΕ.

Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013 19:09
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

του Σάββα Καλεντερίδη
Οταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες, λέει ο σοφός λαός. Και δυστυχώς ήρθε η ώρα να θερίσουμε τις θύελλες της ακατανόητης ανοχής του ελληνικού κράτους από τη μια πλευρά στην εθνοκάθαρση που έκανε η Τουρκία, εκμηδενίζοντας στην ουσία την ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου και της Τενέδου από το 1923 έως σήμερα, και από την άλλη στην εξοφθάλμως παράνομη επέμβαση της Τουρκίας στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης -και εσχάτως της Ρόδου και της Κω-, επέμβαση που γίνεται κυρίως μέσω των διπλωματικών αποστολών της Τουρκίας στη χώρα μας, που εκμεταλλεύονται το καθεστώς διπλωματικής ασυλίας που τους παρέχεται, πάντως όχι για να δρουν παράνομα και αποσταθεροποιητικά στην Ελλάδα.

Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013 19:07
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ιωάννης Μεταξάς. Από ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έφθασε να γίνει πρωθυπουργός και δικτάτορας της Ελλάδας (1936-1941).

Στην ιστορία έμεινε για το θρυλικό ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου 1940. Η δικτατορία του και οι μέθοδοι που ακολούθησε το καθεστώς είναι η άλλη μαύρη πλευρά της ιστορίας.

Ο Μεταξάς πέθανε ξαφνικά. Επίσημη αιτία θανάτου: βαριά φλεγμονή του φάρυγγος . Τα σενάρια που ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν επί της ουσίας μιλούν ακόμη και για δολοφονία!

Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013 18:50
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Θάνος Τζήμερος
Το ξεκαθαρίζω από την αρχή: αν περιμένατε τα κλοπιμαία να είναι φυστίκια ή αυγοτάραχο Μεσολογγίου, θα σας απογοητεύσω. Ο τίτλος δεν είναι ακριβής. Δεν ήταν υφυπουργός, αλλά υπουργός. Και δεν έκλεβε σε super market, αλλά έκλεβε εσένα κι εμένα. Και δεν ήταν ένας, αλλά πολλοί. Και δεν έκλεβε μόνο στο παρλεθόν, αλλά συνεχίζει να κλέβει. Όμως, πόσοι θα κάνατε κλικ σε ένα άρθρο που θα είχε ως τίτλο τη φράση «Έχει ο πολίτης έννομο συμφέρον σε δίωξη κρατικών λειτουργών για κακοδιαχείριση»;

Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013 18:41
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Το θέαμα θα ήταν για γέλια αν δεν είχε φέρει ήδη πολλά κλάματα. Ο γιατρός ομολογεί ότι έδωσε λάθος φάρμακα και ο ασθενής έφτασε στα πρόθυρα του θανάτου, αλλά οι συγγενείς πανηγυρίζουν επειδή αναπνέει ακόμη. Ο θύτης έχει ενοχές, αλλά το θύμα αισθάνεται υποχρέωση.

Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013 18:31
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

του Σάββα Καλεντερίδη
Οταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες, λέει ο σοφός λαός. Και δυστυχώς ήρθε η ώρα να θερίσουμε τις θύελλες της ακατανόητης ανοχής του ελληνικού κράτους από τη μια πλευρά στην εθνοκάθαρση που έκανε η Τουρκία, εκμηδενίζοντας στην ουσία την ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου και της Τενέδου από το 1923 έως σήμερα, και από την άλλη στην εξοφθάλμως παράνομη επέμβαση της Τουρκίας στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης -και εσχάτως της Ρόδου και της Κω-, επέμβαση που γίνεται κυρίως μέσω των διπλωματικών αποστολών της Τουρκίας στη χώρα μας, που εκμεταλλεύονται το καθεστώς διπλωματικής ασυλίας που τους παρέχεται, πάντως όχι για να δρουν παράνομα και αποσταθεροποιητικά στην Ελλάδα.

Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2013 17:59
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ο κακή τη μοίρα επι 8ετίαν πρωθυπουργός της χώρας κ. Σιμιτις ως μη έχον καμμίαν επαφην με την ελληνική παιδεία αγνοεί προφανώς και το παραπάνω ελληνικό απόφθεγμα..

Ας ακούσει λοιπόν όσα πολύ ορθά του καταμαρτυρεί Ο Ν.Παναγιωτόπουλος[Ν.Γ.] στο newspost και ας επανέλθει στην ασφαλεια της περιφρόνησης και της αγνόησης που τον έχει τοποθετήσει ο Ελληνικός Λαός και στο χοιροστάσιο της Ιστορίας [ειχε και την κάκιστη έμπνευση να "επανεμφανισθεί" την παραμονή της μνήμης της εθνικής τραγωδίας των Ιμίων...]

Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2013 17:32
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βασική στρατηγική επιλογή της ΝΔ είναι η δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υποθέτω ότι θα του την πέφτει εφεξής ακόμη και για πρόσκρουση μύγας σε υαλοκαθαριστήρα αυτοκινήτου. Όπως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βασική στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δαιμονοποίηση όσων θεωρεί αντιπάλους του. Με άλλα λόγια, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει ακριβώς την ίδια επιλογή. Το θέαμα είναι εξασφαλισμένο. Και η απώλεια του μέτρου σίγουρη. Στο τέλος θα δούμε ποιος θα βγει ωφελημένος - αν και έχω ήδη ένα προαίσθημα...

Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2013 17:21
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Το ΕΣΡ απαγόρευσε στα κανάλια να δείχνουν εικόνες εξαθλίωσης  Όλο το σκεπτικό της απόφασηςΣύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ απαγορεύεται η μετάδοση εικόνων απο την τηλεόραση ανθρώπων που βρίσκονται σε εξαθλίωση και φτώχεια .
Διαβάστε την απόφαση :
Σήμερα ημέρα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του
Ε.Σ.Ρ. Ιωάννης Λασκαρίδης, η Αντιπρόεδρος Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου, και τα μέλη
Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Αποστολάς, Γεώργιος Στεφανάκης και
Άρης Σταθάκης.

Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013 12:44
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Όπως ήδη καταλάβατε, παρακολουθώντας μέσα από το «Προξενείο-Στοπ» το θέμα του διορισμού των ιμάμηδων, ήδη από την επόμενη ξεκίνησε μια πραγματική συγχορδία έντονων διαμαρτυριών, αντιδράσεων και καταγγελιών απ' όλους τους τουρκοσυλλόγους, ενώσεις, σωματεία και λοιπά όργανα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Προ ολίγων ημερών σας δείξαμε τις πρώτες από αυτές (που προέρχονταν από τη λεγόμενη«Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», το κόμμα DEBκαι τον μειονοτικό τύπο). Συνεχίζουμε σήμερα με το 2ο μέρος του...αφιερώματός μας στις αντιδράσεις αυτές, που δεν είναι καθόλου αμελητέο, γιατί βεβαίως συνθέτει ένα κλίμα μεγάλης έντασης ενόψει της εφαρμογής πλέον της τροπολογίας (που αν δεν την διασφαλίσει η ελληνική πολιτεία, υπάρχει ο κίνδυνος να υλοποιηθούν οι ξεκάθαροι πια στόχοι όλων αυτών των τουρκοπρακτόρων: να παραμείνει δηλαδή ο νόμος επί της ουσίας κενό γράμμα και να μην εφαρμοστεί ποτέ)!

Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013 12:38
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

ΓΙΑ ΕΝΑ «ΣΤΡΑΤΟ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ»
Ελληνοτουρκικές σχέσεις στους καιρούς του Μνημονίου
Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ A'
ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ – Β
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Υπογραμμίσαμε στην αρθρογραφία μας για το θέμα «ΑΟΖ και πετρέλαια» κάτι τελείως προφανές. Αν διαλέγαμε μια στιγμή να ανοίξουμε τα θέματά μας με την Τουρκία, αυτή θα ήταν η αναντίρρητα χειρότερη στην ιστορία μας. Πρέπει, άρα, να αποφύγουμε βλακείες ή προβοκάτσιες, ενισχύοντας την αποτροπή.

Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013 12:31
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Η Οργάνωση Πειραιά του Εθνικού Μετώπου πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στην πλατεία Τερψιθέας στις 12:00 μ.μ. για την επέτειο των Ιμίων. Κρατάμε ζωντανή την μνήμη των ηρώων. Σήμερα που η Ελλάδα έχει παραδοθεί στον διεθνή έλεγχο και η Τουρκία προκαλεί, απειλεί και εξαγοράζει να διατρανώσουμε τη θέληση μας για μια Ελλάδα κυρίαρχη. Να δικ&alpha ;ιωθεί η θυσία των ηρώων αξιωματικών.

Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013 11:10
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ο Ανδρέας Λοβέρδος.Επίθεση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Αθήνα: Την απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΔΝΤ σε συνεργασία με την ΕΕ ζητεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέες οριζόντιες περικοπές και προαναγγέλλοντας την ίδρυση νέου κόμματος την άνοιξη.

Για την αντιπαράθεσή του με τον Γιώργο Παπανδρέου ο κ.Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία διευκρινίζει: «Η διαφωνία μας δεν αφορούσε τον ίδιο το μηχανισμό, που τον στηρίξαμε ομόφωνα το Μάιο του 2010, αλλά τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτόν».

Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013 10:01
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

«Ενας Πόντιος οραματίστηκε τη ΣΕΚΑΠ κι ένας Πόντιος θα την κρατήσει ζωντανή»
Η καπνοβιομηχανία-θρύλος της Ξάνθης, ο «Ιβάν ο τρομερός» και ο φόβος των... Τούρκων. Είναι το έργο που παίζεται στην ακριτική πόλη με πρωταγωνιστές τον ομογενή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Τούρκους επιχειρηματίες που εφορμούν από την ανατολή και «έπαθλο» την πολύπαθη ΣΕΚΑΠ, μαγαζί γωνία.
«Ενας Πόντιος οραματίστηκε τη ΣΕΚΑΠ κι ένας Πόντιος θα την κρατήσει ζωντανή». Η σύγκριση του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, πρωτεργάτη του ελληνικού συνεταιριστικού κινήματος, με τον Ιβάν Σαββίδη δίνει και παίρνει τις τελευταίες ημέρες στην Ξάνθη.

Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013 09:32
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Λύση στο αδιέξοδο των εκατέρωθεν πιέσεων (από Ρωσία και ΗΠΑ) επιχειρεί να δώσει η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), η οποία επέτρεψε τη δημιουργία κοινοπραξιών από τους πέντε ομίλους που έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού για ΔΕΠΑ / ΔΕΣΦΑ. Το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την Πέμπτη ότι οι εταιρίες που είχαν ενδιαφερθεί κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού, χωρίς να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο, έχουν τη δυνατότητα να μπουν στα σχήματα των πέντε ομίλων που θα υποβάλουν εντός των προσεχών εβδομάδων δεσμευτική προσφορά.

Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013 09:30
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ
«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ»
την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11 π.μ. στο ξενοδοχείο President,
αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ, Λεωφόρος Κηφισίας 43, στην Αθήνα.

Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013 09:24
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Σάββας Καλεντερίδης
Εχουμε αναφερθεί από την παρούσα στήλη στα ζητήματα που προκύπτουν από την παράνομη και αποσταθεροποιητική δράση του γενικού προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, που συντονίζεται από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, αλλά και απευθείας από το ΤΥΠΕΞ, την τουρκική κυβέρνηση, την τουρκική προεδρεία της δημοκρατίας και το τουρκικό γενικό επιτελείο, αφού αποτελεί μείζονα εθνικό στόχο για την Τουρκία η μετατροπή της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, και εσχάτως στη Ρόδο και την Κω, σε στρατηγικό όπλο πίεσης και αποσταθεροποίησης της Ελλάδας όποτε αυτό χρειαστεί!

Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013 09:03
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Το ελληνικό δημόσιο πουλά τεμάχιο γης συνολικής έκτασης 8.000 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην Έγκωμη απέναντι από το Μετόχι του Κύκκου. Το Ειδικό Ταμείο διαχείρισης Κεφαλαίων του ελληνικού δημοσίου προχωρεί στην εκποίηση του εν λόγω τεμαχίου γης προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα, ως μέρος μεγάλης εκστρατείας εκποιήσεων που πραγματοποιεί η Ελλάδα.

Μάλιστα σε συγκεκριμένη διαφημιστική καταχώρηση τονίζεται η καλή περιοχή στην οποία βρίσκεται το εν λόγω τεμάχιο γης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται ίσως για την καλύτερη περιοχή της Κύπρου και που κοντά του βρίσκονται πρεσβείες και γραφεία εταιρειών.

Σάββατο, 26 Ιανουάριος 2013 12:58
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Είσαι πρωθυπουργός της Ελλάδας, Την καταστρέφεις και ,αμέσως σε "αγκαλιάζει" η παγκόσμια "διανόηση" Να μην πω που την έχει γραμμένη αυτή την "διανόηση" ο Ελληνικός Λαός..
Δ.Αλευρομαγειρος

Το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κολούμπια ανακοίνωσε την διεξαγωγή σεμιναρίου κατά το εαρινό εξάμηνο του 2013.
Το σεμινάριο αυτό θα διδάξει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αντικείμενο την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Σάββατο, 26 Ιανουάριος 2013 12:57
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Η ερώτηση είναι απλή: Θα μας πει επιτέλους κάποιος γιατί προσέφυγε η χώρα στο ΔΝΤ, ποιος το αποφάσισε, πότε και με ποια κριτήρια; Η απάντηση είναι απλούστερη: Όχι! Οι μισοί δεν ξέρουν και τσαμπουνάνε φαιοκίτρινα σενάρια «προδοσίας» και άλλα τέτοια, να τρώνε οι οπαδοί του Καμμένου και στους οπαδούς του Μιχαλολιάκου να μη δίνουν.

Σάββατο, 26 Ιανουάριος 2013 12:06
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Του Στέφανου Κασιμάτη

Για να περάσουμε κατ' ευθείαν στο θέμα μας, παραθέτω το κείμενο των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου (ο προσφάτως αυτοπροσδιορισθείς ως αναρχικός, αν θυμάστε...), όπως το κατέγραψα κατά λέξη από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποδείξει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δημοσιοποιήσει χαλκευμένη εκδοχή του:
«Θλίβομαι, σας λέω αυτό που είπα, που μπαίνουμε στην ίδια διαδικασία μικροκομματική, και να εξισώσουμε, λένε, η Αριστερά, η βία δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Ποιος μίλησε για βία; Μίλησα εγώ για βία; Γιατί μπαίνουν στη διαδικασία για μικροκομματικά οφέλη να μπαίνουν έτσι επικίνδυνα και να εξισώνουν αυτές τις καταστάσεις; Δεν μιλήσαμε για βία. Κι αυτοί που θέλουνε να μας φέρουνε να υπογράψουμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ή να γινόμαστε δηλωσίες θα αποτύχουν.

Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013 12:36
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω. Εκεί που λέμε ότι τα κόμματα αλλάζουν και αφήνουν τους θεσμούς να λειτουργήσουν, έρχονται τα ίδια και δείχνουν ότι το χούι δεν κόβεται. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη, οι κομματικοί μηχανισμοί αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της α λα καρτ - κατά πώς βολεύει. Το τελευταίο κρούσμα ανεδείχθη με αφορμή τις εισαγγελικές διώξεις στους επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει η δικογραφία, ούτε μπορούμε να κρίνουμε πόσο τεκμηριωμένη είναι.

Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013 12:06
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Γράφει ο ΗBS
Με την διακρατική συμφωνία ύψους €16.598.720, η οποία υπεγράφη στις 17 Φεβρουαρίου 2010 ο ΕΣ απέκτησε 223 αναβαθμισμένα γερμανικά Α/Κ πυροβόλα Μ109Α3GE A2 (σε άριστη κατάσταση), 59 καινούργια πηγαία πυροβόλων και μεγάλο αριθμό ανταλλακτικών/παρελκομένων (εκατοντάδες τόνοι ανταλλακτικών και αναλωσίμων, αφού κυριολεκτικά «σκουπίσαμε» τα τεράστια στρατηγικά αποθέματα που διέθεταν οι Γερμανοί, μιας και το συγκεκριμένο πυροβόλο αποτελούσε για δεκαετίες την αιχμή του δόρατος του γερμανικού πυροβολικού. Τα υλικά που παραλήφθησαν είναι ικανά να εξασφαλίσουν για πολλά χρόνια την απρόσκοπτη υποστήριξη των συστημάτων).

Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013 14:01
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται οι Γιάννος Παπαντωνίου και Πέτρος ΔούκαςΗ Επιτροπή ελέγχου του Πόθεν Έσχες της Βουλής παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου και τον πρώην υφυπουργό της ΝΔ Πέτρο Δούκα

Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα για τον κ. Παπαντωνίου και κατά πλειοψηφία για τον κ. Δούκα, παρά τις εξηγήσεις που έδωσε. Μετά τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Γιώργο Βουλγαράκη, ήρθε και η σειρά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου να απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, παραπεμπόμενος από τους βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών για ανειλικρινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Ο κος Παπαντωνίου ελέγχεται για την απόκρυψη από τη δήλωση «πόθεν έσχες» του, καταθέσεων ύψους 1,3 εκ. ευρώ της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία, οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Οι εξηγήσεις του πρώην υπουργού ότι δεν είχε ενημερωθεί για την πρωτοβουλία αυτή της συζύγου του, δεν έπεισαν την Επιτροπή, ενώ και ο οικονομικός εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κου Παπαντωνίου.

Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013 13:58
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Η παράδοση του πρώτου AZMIM (Amfibi Zırhlı Muharebe İş Makinasι: Αμφίβιο Θωρακισμένο Όχημα Μηχανικού) από την κατασκευάστρια FNSS Savunma Sistemleri στη Διοίκηση Λογιστικής Υποστήριξης των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων έγινε στις 11 Ιανουαρίου.
Η σχετική επίσημη τελετή έγινε στις εγκαταστάσεις της FNSS παρουσία του Τούρκου υπουργού Άμυνας Ismet Yilmaz, του διοικητή της Διοίκησης Λογιστικής Υποστήριξης των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων αντιστράτηγου Adem Huduti, του επικεφαλής της γενικής γραμματείας αμυντικής βιομηχανίας (SSM) Murad Bayar και πολλών άλλων στρατιωτικών και πολιτικών αξιωματούχων του τουρκικού υπουργείου άμυνας και της κυβέρνησης γενικότερα.
Η υψηλού επιπέδου παρουσία στην τελετή προφανώς αιτιολογείται από το γεγονός ότι το AZMIM (σημείωση 1) αποτελεί προίον αποκλειστικά τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής, και μάλιστα αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά μετά την αυτοκινούμενη αμφίβια γέφυρα εφόδου (SYHK: Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü – SAMUR).

Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013 13:53
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, δημοφιλέστερος ο ΚουβέληςΠρόσκαιρα ήταν τα δημοσκοπικά κέρδη που απεκόμισε το κυβερνών κόμμα τις προηγούμενες εβδομάδες, με τη στρατηγική έντασης, την όξυνση του πολιτικού κλίματος, τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα κτίρια των καταλήψεων και τα τρομοκρατικά χτυπήματα που ακολούθησαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχει χάσει έδαφος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ανακάμπτει και παίρνει πάλι την πρώτη θέση, όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, σταθερά στην τρίτη η Χρυσή Αυγή.

Οι αναποφάσιστοι είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς τα δύο κόμμτα της συγκυβέρνησης συνεχίζουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. 

Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013 13:51
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Εντείνονται οι πιέσεις της τρόικας για περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος έχουν διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο.
Ειδικότερα, δεν πρόκειται να αφήσουν σε ησυχία τις Ενοπλες Δυνάμεις οι δανειστές της χώρας, οι οποίοι -σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- έχουν θέσει από τον περασμένο Νοέμβριο νέες απαιτήσεις περικοπών για τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.
Οι τροϊκανοί, πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο, έθεσαν νέες απαιτήσεις, στις οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η εφαρμογή των μέτρων του 2014 μέσα στο 2013.

Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013 13:40
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Παρά την απόφαση της Βουλής να μην κινήσει ποινική διαδικασία εις βάρος των μελών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η Δικαιοσύνη, προχωρά σε απαγγελία -βαρύτατων- κατηγοριών για την υπόθεση.

Ειδικότερα, με παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου και ακόμα δύο μελών της, του Κωνσταντίνου Μολφέτα, προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών, και της Ευσταθίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών. Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης εις βάρος του Δημοσίου (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50), το οποίο αφορά και τους τρεις εμπλεκομένους στην υπόθεση.

Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013 13:33
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Τις τελευταίες μέρες περνάνε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου διάφοροι παράγοντες της δημόσιας ζωής, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.
Αρκετοί έχουν ενδιαφέρουσες και ενίοτε και πολύωρες συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στις συναντήσεις αυτές, πέρα από τα τρέχοντα, ο Πρωθυπουργός δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους συνομιλητές του, που συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: έργο, αποτέλεσμα, ταχύτητα.
Άπαντες καταλαβαίνουν ότι ο Σαμαράς, ακούει, μαθαίνει, πληροφορείται για πρόσωπα, καταστάσεις και ενέργειες των μελών του υπουργικού του συμβουλίου. Από τις επαφές αυτές προκύπτει ότι κατά βάθος στο μυαλό του έχει καθορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα τριμήνου μέσα στο οποίο θα κρίνει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος.

Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013 13:29
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου !

Επειδή χορεύουμε όταν είμαστε θλιμμένοι
Ο Tommy Lee γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στο Los Angeles.
Έγινε γνωστός όχι μόνο για τη μουσική του αλλά και για τη σχέση του με την σεξοβόμβα Pamela Anderson.
Πρόσφατα κοινοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα κείμενο για την Ελλάδα το οποίο αγκαλιάστηκε από τους θαυμαστές του από την πρώτη στιγμή.

Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013 13:16
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

«Υπέπεσαν στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας γιατί ενώ το κράτος έπεφτε, ο κόσμος πείναγε, και άλλοι αυτοκτονούσαν, αυτοί δεν πήρανε τα 600 δις για να σωθεί η χώρα»
«Εάν τα λεφτά ήταν "αέρας" ή απάτη, θα μας είχαν κρεμάσει από το Σύνταγμα. Μας έλεγξαν υπηρεσίες στις ΗΠΑ, εδώ γιατί δεν μας ελέγχουν; Δεν θέλουν, γιατί θα πέσει το οικοδόμημά τους»

Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013 20:57
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Γράφει ο Ν. Λυγερός
Σπάνια στην Ελλάδα και στην Κύπρο αντιλαμβανόμαστε ότι ο Ελληνισμός λειτουργεί ως μοντέλο για την Ευρώπη. Γνωρίζουμε βέβαια τον Ουμανισμό και στη συνέχεια το Διαφωτισμό, αλλά δεν γνωρίζουμε συνήθως ότι το υπόβαθρό τους είναι ο Ελληνισμός.

Αυτό το φαινόμενο εξηγείται από το γεγονός ότι η καθημερινή μιζέρια μας εμποδίζει να δούμε αυτά τα θεμέλια και βλέπουμε μόνο και μόνο ένα τεχνητό ορίζοντα.
Η έλλειψη κατανόησης αυτής της επινόησης προέρχεται από μία ανασφάλεια για το πώς μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι και κατά πόσο είναι επηρεασμένοι από την επιρροή της Τουρκίας.
Δεν προσέχουμε βέβαια άλλες χώρες της Ευρώπης που τη θεωρούν διαχρονικά εχθρική λόγω των πολέμων που τις χωρίζουν.

Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013 13:25
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ A'

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Στο χθεσινό άρθρο υπογραμμίσαμε ότι για να πετύχει - και να μην οδηγήσει σε καταστροφή - μια στρατηγική πρωτοβουλία, όπως αίφνης ανακήρυξη ΑΟΖ, πρέπει να συντρέχει σειρά προϋποθέσεων(timing, εθνική στρατηγική, εποπτεία πεδίου).
Αν βλέπεις το δέντρο, αλλά όχι το δάσος, δεν κινδυνεύεις απλά να την πατήσεις, κινδυνεύεις να παίξεις άλλο παιχνίδι από αυτό που νομίζεις και για λογαριασμό τρίτων, να γίνεις θήραμα από κυνηγός.
Στην αργκό των μυστικών υπηρεσιών, λέει στρατιωτικός με σχετική προϋπηρεσία, το λένε «κυνήγι της αλεπούς». Το ζώο οδηγείται έντεχνα σε διάφορους αδιέξοδους δρόμους, ώσπου να έρθει πια, σχεδόν μόνο του και εξ ανάγκης, εκεί που το περιμένει ο διώκτης.

Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013 13:15
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Το περασμένο Σάββατο, 19.1.2013, η γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα δημοσίευσε στη στήλη της, στην αθηναϊκή εφημερίδα «Τα Νέα», το ξενοφοβικό κείμενο μιας γυναίκας από τη Ρόδο (για την ιστορία ονομάζεται Στέλλα Καρατζίκη), που φιλοξένησε η διαδικτυακή εφημερίδα Rodos-Press, απ΄ όπου και αποσύρθηκε μετά τις επικριτικές αντιδράσεις αναγνωστών.

Nα ένα απόσπασμα από αυτή την ανοικτή επιστολή, που απευθύνεται στον ανώνυμο αλλοδαπό και αλλόθρησκο μετανάστη στην Ελλάδα:
«Δουλειά να 'χει το Λιμενικό, να σε σώζει από πνιγμό εσένα. Εμένα με ρώτησε; Μου κουβαλιέσαι με το σαπιοκαραβάκι σου και το μισό σου σόι κι αν είσαι τυχερός, θα βουλιάξεις κοντά στην ακτή κι έχεις αρκετές ελπίδες να ζήσεις. Όπως πριν από λίγες μέρες. Ε, ωραία. Μπορεί και να πεθάνεις, ξέρεις. Ε, ωραία, ΟΚ. Δεν είναι ότι θέλω να πεθάνεις. Να μην πεθάνεις, χίλια χρόνια να ζήσεις. Αλλά μακριά από μένα. Εμένα δεν θέλω να ενοχλείς. Όπως δεν σε ενοχλώ κι εγώ.

Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013 12:27
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Στελεχώθηκε η Προανακριτική Επιτροπή που θα εξετάσει τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.
Πρόεδρος της 15μελους επιτροπής θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Ποιοι θα συμμετέχουν:

... Από τη ΝΔ: Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Κατερίνα Κοντογιαννακοπούλου
· Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θόδωρος Δρίτσας, Χρήστος Κοντονής
· ΠΑΣΟΚ: Παναγιώτης Ρήγας και Δημήτρης Σαλτούρος
· ΔΗΜΑΡ: Βασίλης Οικονόμου
· Ανεξάρτητοι Ελληνες: Δημήτρης Καπερνάρος
· ΚΚΕ: Γιάννης Γκιόκας
· Χρυσή Αυγή: Μιχάλης Αρβανίτης
· Από τους ανεξάρτητους βουλευτές: Κώστας Μαρκόπουλος.
πηγη iefimerida.gr

Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2013 11:57
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Άρης Ραβανός
Η ανησυχία είναι έκδηλη στην κυβέρνηση που παρακολουθεί ξαφνιασμένη και αμήχανη. Η αναβίωση της βαριάς τρομοκρατίας, τρομάζει και ξυπνά μνήμες από το παρελθόν.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθούν να αναλύσουν τους λόγους της τρομοκρατικής επίθεσης, την Κυριακή, στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι.

Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013 15:49
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 7:30 μ.μ. στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» (Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα, περιοχή Αγ. Φανουρίου) θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα «Ηγεσία σε περίοδο κρίσης» από τον στρατιωτικό ε.α. Δημήτριο Βαλασίδη, οικονομολόγο, συγγραφέα και γ.γ. της Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης και Επιχειρήσεων. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου ειίαι ελεύθερη. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Πέρας προσελεύσεως 7:30 μ.μ.

Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013 14:40
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ο εσπερινός της Πέμπτης μπροστά στην τηλεόραση είχε κάτι από τον Μεγάλο Απόδειπνο. Δεν ξέρω αν το πάθατε κι εσείς, εγώ πάντως έπειτα από κάθε αγόρευση είχα την έντονη διάθεση να σταυροκοπηθώ και να ζητήσω άφεση αμαρτιών. Ελέησόν με ο Θεός κατά το μέγα έλεός σου και κατά το πλήθος των οικτιρμών σου εξάλειψον το ανόμημά μου. Ότι την ανομίαν μου εγώ γιγνώσκω και η αμαρτία μου ενώπιόν μου εστί διά παντός.

Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013 14:23
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

ΣΕ χύτρα ταχύτητας είχε τοποθετηθεί η βόμβα που εξερράγη χθες το πρωί στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στην Αθήνα και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ανδρών ασφαλείας και μικρές υλικές ζημιές.

Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013 13:56
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ο Αντώνης Σαμαράς εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου.Νέα σύσκεψη των «3» εντός της εβδομάδας
Αθήνα: Σήμα για ταχύτερους ρυθμούς θα εκπέμψει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μέσα από ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία αναμένεται να καθοριστεί ο κατάλογος με τις αποκρατικοποιήσεις άμεσης προτεραιότητας. Στην κορυφή του σχετικού καταλόγου βρίσκονται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια, μαρίνες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα επιτάχυνσης του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συγκεντρώνονται το μεσημέρι στις Βρυξέλλες για να ανάψουν το«πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013 09:01
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Παίρνει και τυπικά το ok
Βρυξέλλες: Πράσινο φως θα δώσει σήμερα και τυπικά το Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, η οποία αποφασίστηκε ήδη στην αρχή της εβδομάδας από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης η συζήτηση για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί χωρίς εντάσεις. Όπως είπε, η Τρόικα και οι εταίροι είναι ικανοποιημένοι, γιατί η ελληνική κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο πλαίσιο της συνολικής απόφασης του περασμένου Δεκεμβρίου, κυρίως με την υιοθέτηση του φορολογικού νομοσχεδίου. Ο αξιωματούχους υπογράμμισε ότι οι υπουργοί, θα συζητήσουν ορισμένες πτυχές σχετικά με τη συνολική απόφαση του Δεκεμβρίου και την πορεία υλοποίησής του, ωστόσο άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι θα είναι μια απλή συζήτηση.

Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013 08:29
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι το δημοσίευμα της «Καθημερινή της Κυριακής». Όπως αναφέρει, πρόβλημα επάρκειας καύσιμων στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2013, σύμφωνα με τα Επιτελεία των τριών Κλάδων, σε περίπτωση που δεν διατεθούν επιπλέον πιστώσεις στον εξωφρενικά μειωμένο λειτουργικό τους προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών επιζητούν τρόπους για την εξασφάλιση επιπλέον 80 εκατομμυρίων ευρώ, προκείμενου να καλυφθούν οι ανάγκες του στρατεύματος σε καύσιμα.

Κυριακή, 20 Ιανουάριος 2013 13:22
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Τα "φιλέτα" των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν μπει στο στόχαστρο του real estate της τρόϊκας. Τα έγγραφα που αποκάλυψε το Onalert και σύμφωνα με τα οποία ακόμη και η ΛΑΕΔ,μπορεί να βγει στο σφυρί, είναι μόνο "η κορυφή του παγόβουνου", όπως υποστηρίζει στρατιωτική πηγή.

Είτε μέσω πώλησης είτε ακόμη και με κατάσχεση σε περίπτωση που όλα πάνε στραβά , ακίνητα και εκτάσεις που ανήκουν στις Ένοππλες Δυνάμεις έχουν μπει στη λίστα του real estate των δανειστών. Στο κέντρο της Αθήνας ,όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στην κατοχή τους πολλά και σημαντικότατης αξίας ακίνητα -μεταξύ των οποίων και το Σαρόγλειο, όπου στεγάζεται η ΛΑΕΔ- στρέφεται κυρίως το ενδιαφέρον. Ενδεικτικά αναφέρουν όσοι έχουν εικόνα των ακινήτων , το κτίριο της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, στη Πλάκα κι όχι μόνο. Το ΝΝΑ είναι ένα άλλο παράδειγμα.

Κυριακή, 20 Ιανουάριος 2013 13:09
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε μέσα σε μία μόνο ημέρα με τέσσερις διαφορετικούς ξένους πολιτικούς παράγοντες - και οι τέσσερις είπαν τα καλύτερα για την Ελλάδα. Οι συναντήσεις προβλήθηκαν ως απόδειξη αλλαγής του κλίματος και προάγγελοι του επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται πανταχόθεν. Ακριβώς την ίδια ημέρα το ΙΟΒΕ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το 2013 η ύφεση θα είναι 4,5% του ΑΕΠ και η ανεργία θα υπερβεί το 27%.

Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2013 13:37
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

«Κίνδυνος η επιρροή του»
Αθήνα: Απροκάλυπτη παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκθεση του Ταμείου η οποία θεωρεί ως έναν από τους κινδύνους για την πορεία του προγράμματος την αυξανόμενη επιρροή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην έκθεσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι «ένας σημαντικός κίνδυνος για το πρόγραμμα είναι η μειούμενη υποστήριξη στις μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα εάν η Ελλάδα υποστεί άλλον ένα χρόνο βαθιάς ύφεσης.

Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2013 13:29
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ο Αλέξης Τσίπρας.Συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα
Αθήνα: «Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή, με ευθύνη της συγκυβέρνησης και της τρόικας, διαλύεται η Ελλάδα» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, από τις 22 έως 25 Ιανουαρίου. Ερωτηθείς εάν είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, απάντησε: «Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από ό,τι ήταν τα κόμματα που τώρα κυβερνούν».

Για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Δεν πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε θα έπαιρνε το ρίσκο να δηλώσει δημόσια ότι θέλει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2013 13:27
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς.Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή
Αθήνα: Ισοπαλία μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται το Σάββατο.

Στη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών η εκτίμηση εκλογικής επιρροής φέρνει τα δύο κόμματα ισόπαλα στο 29,5%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ περνάει μπροστά με 31,6% έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2013 13:26
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Τα μεγέθη της ελληνικής ΑΟΖ είναι τόσο διαφορετικά από όλα τα άλλα που πρέπει κάθε φορά να εξηγούμε και στους επιφυλακτικούς, αλλά και στους μη ειδικούς τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Έτσι δίχως γνώσεις στα μαθηματικά, τα διαγράμματα Voronoi φαίνονται όχι μόνο αφαιρετικά αλλά και ακατανόητα. Γι' αυτό το λόγο αρχικά υπήρχαν ακόμα και ειδικοί της ΑΟΖ που δεν ήξεραν πώς λειτουργούν. Ενώ στην ουσία τα διαγράμματα Voronoi όχι μόνο υποστηρίζουν εκ φύσης την έννοια της μέσης γραμμής, αλλά επιτρέπουν να αντιληφθούμε δυναμικά την έκταση της ελληνικής ΑΟΖ.
Διότι δίχως αυτό το εργαλείο, επειδή η ΑΟΖ αγγίζει τεράστιες αποστάσεις λόγω των 200ΝΜ και δυσκολεύει την κλασική αντίληψη, έχουμε προβλήματα για τα μεγέθη. Επιπλέον η ΑΟΖ αλλάζει τα δεδομένα και για τα μικρά νησιά, ειδικά αυτά που βρίσκονται μακριά από όλα τα άλλα. Κλασικά θεωρούμε ότι δεν παίζουν μεγάλο ρόλο και κατά συνέπεια δεν είναι σημαντικά. Ενώ τα διαγράμματα Voronoi αποδεικνύουν την αξία τους μέσω της ΑΟΖ.

Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013 11:46
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Τα μεγέθη της ελληνικής ΑΟΖ είναι τόσο διαφορετικά από όλα τα άλλα που πρέπει κάθε φορά να εξηγούμε και στους επιφυλακτικούς, αλλά και στους μη ειδικούς τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Έτσι δίχως γνώσεις στα μαθηματικά, τα διαγράμματα Voronoi φαίνονται όχι μόνο αφαιρετικά αλλά και ακατανόητα. Γι' αυτό το λόγο αρχικά υπήρχαν ακόμα και ειδικοί της ΑΟΖ που δεν ήξεραν πώς λειτουργούν. Ενώ στην ουσία τα διαγράμματα Voronoi όχι μόνο υποστηρίζουν εκ φύσης την έννοια της μέσης γραμμής, αλλά επιτρέπουν να αντιληφθούμε δυναμικά την έκταση της ελληνικής ΑΟΖ.
Διότι δίχως αυτό το εργαλείο, επειδή η ΑΟΖ αγγίζει τεράστιες αποστάσεις λόγω των 200ΝΜ και δυσκολεύει την κλασική αντίληψη, έχουμε προβλήματα για τα μεγέθη. Επιπλέον η ΑΟΖ αλλάζει τα δεδομένα και για τα μικρά νησιά, ειδικά αυτά που βρίσκονται μακριά από όλα τα άλλα. Κλασικά θεωρούμε ότι δεν παίζουν μεγάλο ρόλο και κατά συνέπεια δεν είναι σημαντικά. Ενώ τα διαγράμματα Voronoi αποδεικνύουν την αξία τους μέσω της ΑΟΖ.

Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013 11:46
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ενα πρόγραμμα χειραγώγησης των Ελλήνων

«Να μη φοβάστε ούτε τις αρρώστιες, ούτε τον πόνο, ούτε τον θάνατο, να φοβάστε τον φόβο», Επίκτητος
«Οταν ο πολιτισμένος ενήλικος βρεθεί κάτω από την επίδραση ξαφνικών και αναπάντεχων ερεθισμάτων, υπερβολικά ισχυρών, η ανώτερη φυλογονική του στοιβάδα, πέφτει σε είδος παράλυσης και ανικανότητας, εγκαταλείποντας τη διεύθυνση του ψυχικού οργάνου στο στρώμα που βρίσκεται
παρακάτω», Kretchmer, Psychologie Medicale, Payot, 1927
«Να μη γελάς, να μην κλαις, να καταλαβαίνεις», Σπινόζα
«Ο φόβος παραλύει, η οργή τυφλώνει»
Από την απάθεια στην πιθανότητα έκρηξης
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013 11:34
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική είναι διασταύρωση -ή και σύγκρουση- ιδεών, απόψεων, επιδιώξεων και συμφερόντων με βάση τους συσχετισμούς δυνάμεων, πρέπει να το ξεχάσουν. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις διακρατικές σχέσεις, η πολιτική ασκείται με βάση στοιχεία για λαδώματα και άλλες αντίστοιχες πράξεις. Τα κρατάει η κυβέρνηση μιας χώρας και χορεύει στο ταψί την κυβέρνηση μιας άλλης. Όσο περισσότερους φακέλους έχει στη διάθεσή της τόσο πιο ισχυρή είναι - τα υπόλοιπα περί οικονομίας κ.τ.λ. είναι για ξεκάρφωμα.

Όποιος αμφιβάλλει ότι έτσι ασκείται η διεθνής πολιτική, έχει δύο τρόπους να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του και να μην τον πιάνουν κοροΐδο. Ο ένας βρίσκεται στον κινηματογράφο: Υπάρχουν πολύ ωραίες ταινίες που περιγράφουν αυτές τις καταστάσεις. Ο άλλος είναι να μελετήσει προσεκτικά τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα. Π.χ. μόλις προ ημερών ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε συγκέντρωση του κόμματος Ντι Λίνκε στο Ανόβερο και απευθυνόμενος στη Μέρκελ είπε επί λέξει:

Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013 11:10
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Tο νέο ελληνικό σχέδιο δράσης για το άσυλο και η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο του άτυπου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο στις 17 και 18 Ιανουαρίου. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου Agence Europe, η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο δράσης, το οποίο αναμορφώνει το σύστημα παροχής ασύλου και το ευθυγραμμίζει με όσα ισχύουν διεθνώς.

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 12:23
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Της Δώρας Αντωνίου
Σε ανώτατο επίπεδο, αποκλειστικά μεταξύ των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί η χώρα μας στο θέμα της ΑΟΖ. Οι σχετικές διεργασίες, πάντως, φαίνεται ότι κλιμακώνονται, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι είναι θέμα χρόνου η οριστικοποίηση των χειρισμών.

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 12:01
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ο κ. Αλ. Τσίπρας ετοιμάζεται για ρήξεις στο εσωτερικό του κόμματός του

Κωβαίος Αγγελος
Την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα και πλαίσια πολιτικής δράσης αναμένεται να επιδιώξει σταδιακά ο κ. Αλ. Τσίπρας, αφότου ολοκληρώσει τον κύκλο των ταξιδιών του, τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Η επίσκεψη στην Γερμανία, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης αποτέλεσε ένα καθοριστικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση.
Πέραν των συνομιλιών με τις συγγενείς πολιτικές δυνάμεις του Die Linke, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «φόρτωσε» στις αποσκευές του τα αποτελέσματα, έστω και απλώς επικοινωνιακά, της συνάντησης με τον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 11:59
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ο Επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο, με την οποία προτείνει, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κ.Φούλε.Ο κ.Αβραμόπουλος, στην απαντητική του επιστολή, σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη επί της αρχής σε συναντήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει καλή προετοιμασία και το κυριότερο, να διασφαλισθεί ότι αυτές θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, στην παρούσα φάση η ελληνική πλευρά προσβλέπει στην προσεχή συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών με τον κ. Νίμιτς, που έχει προγραμματισθεί για το τέλος Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν προοπτικές προόδου για το θέμα της ονομασίας και κατά συνέπεια, σε αυτή τη φάση, δεν τίθεται θέμα συνάντησης των υπουργών των δύο χωρών με τον κ. Φούλε.

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 11:48
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Άκρως απαράδεκτο και προσβλητικό, χαρακτήρισαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το σενάριο του διαφημιστικού μηνύματος, που ζητούσε, μέσω αιτήματος της ελληνικής εταιρείας παραγωγής Central Athens AE, άδεια κινηματογράφησης στο Νομισματικό Μουσείο για λογαριασμό της L' Oreal Istanbul. Στο σενάριο, μια κοπέλα πηγαίνει νύχτα στο Μουσείο και με επιτήδιες «χορευτικές» κινήσεις προσπερνά τα λέιζερ των συστημάτων ασφαλείας για να καταλήξει στον «θησαυρό» (ένα σαμπουάν της εν λόγω εταιρείας), ενώ την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεται χαρούμενη ότι το χτένισμά της δεν έχει χαλάσει. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τροποποιημένο σενάριο, καθώς στην αρχική πρόταση ο θησαυρός αφορούσε ένα περιδέραιο, το οποίο φοράει η κοπέλα και μετά προσπαθεί να διαφύγει.

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 11:46
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, στενό σύμβουλο και φίλο του πρωθυπουργού, φαίνεται ότι έχουν εστιάσει την προσοχή του οι Τούρκοι σύμφωνα με όσα φαίνονται από δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο. Του καταλογίζουν ότι είναι ο εισηγητής της «σκληρής γραμμής» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής στον πρωθυπουργό...
Του Μιχαήλ Βασιλείου

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει μακρά ιστορία στον χώρο του Τύπου (τον γνωρίζουμε και τον παρακολουθούμε επί μακρόν), ακόμα και του εξειδικευμένου σε θέματα άμυνας περιοδικού Τύπου, με άρθρα γνώμης και αναλύσεις που πολλές φορές περιείχαν εξαιρετικού ενδιαφέροντος επισημάνσεις για τα λάθη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όχι μόνο απέναντι στην Τουρκία.

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 11:42
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Tου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Τι θα έκανε ο κ. Σαμαράς, o κ. Λαζαρίδης, ο κ. Μεϊμαράκης, οι Υπουργοί και Βουλευτές, αν τα παιδιά τους δεν είχαν να φάνε ή παρουσίαζαν συμπτώματα υποσιτισμού; Υποθέτουμε ότι κάτι θα έκαναν. Κάτι θα έκανε ο Πρωθυπουργός αν δεν έβρισκε το φάρμακο που χρειάζεται για το μάτι του και κινδύνευε να το χάσει.
Αυτά που ο κ. Σαμαράς πράττει για τον εαυτό του και τα παιδιά του, ως άτομο, δεν τα πράττει όμως για τον ελληνικό λαό, που του έκανε την τιμή να τον εκλέξει Πρωθυπουργό! Διαβάζαμε στην «Ελλάδα αύριο», τις προάλλες, ότι υπολογίζονται σε 2.2 εκατομμύρια οι νεόπτωχοι 'Ελληνες που απευθύνθηκαν στη ΜΚΟ Αποστολή της Αρχιεπισκοπής για ανθρωπιστική βοήθεια.
Περίπου δηλαδή το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας. Στα σχολεία της Ελλάδας, το 2012 και εντός ευρώ, παιδιά λιποθυμάνε από υποσιτισμό.

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 11:37
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

ΙΔΡΥΜΑ Β. και Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Βασ. Σοφίας και Μέρλιν 1
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου ώρα 20.00
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
Παρουσιάζουν στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος
Διάλεξη με συνεχή ροή εικόνων
ʽʼΟ Ελληνισμός της Συρίας. Παρθενώνες που καταστρέφει
ο σημερινός πόλεμοςʼʼ

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 11:35
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 11.45 π.μ. ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» θα πραγματοποιήσει την πατροπαράδοτη κοπή της βασιλόπιττας στα νέα του γραφεία, στην αίθουσα διαλέξεων «Γεώργιος Γρίβας» (Πανεπιστημίου 64, 6ος όροφος, Αθήνα). Η παρουσία σας στην νέα αυτή επανεκκίνηση του Συνδέσμου είναι πολύτιμη και η στήριξή σας, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, απαραίτητη.

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 11:20
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Επτά κάλπες για την αποφυγή διαρροών
Αθήνα: Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση εν όψει της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της Διάσκεψης των Προέδρων για... επτά κάλπες, δηλαδή για κάθε πρόσωπο ανά πρόταση που έχει γίνει για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, οι επτά κάλπες αφορούν:

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013 10:17
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952.

Κατά πάγια πολιτική μας θα εξακριβώσουμε την αλήθεια του κειμένου και τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε και που μπορείτε να βρείτε και εσείς οι ίδιοι το αναφερθέν βιβλίο. Διαβάστε:

Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.

Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον «Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης» κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.

Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2013 13:17
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Μη φεισθειτε χρόνου για να το απολαύσετε και να το μοιραστείτε,
Θα συγκινηθείτε [και θα εξοργιστείτε]
Δ.Αλευρομάγειρος,

http://youtu.be/pyzTAG9V-_o
Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2013 13:11
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Προειδοποιητικά πυρά
Αθήνα: Θέσεις μάχης έχουν λάβει τα κόμματα καθώς κορυφώνεται η συζήτηση για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Στο επίκεντρο της διαμάχης έχει βρεθεί το ερώτημα: «πόσες κάλπες θα στηθούν;»

Όπως φαίνεται, στην ερώτηση αυτή δεν πρόκειται να απαντήσει η Διάσκεψη των Προέδρων, που συνεδριάζει στις 12:00 σήμερα, Τετάρτη, αλλά η Ολομέλεια της Βουλής σε φανερή ψηφοφορία την Πέμπτη, λίγο πριν αρχίσει η ουσιαστική διαδικασία για τη σύσταση της Προανακριτικής, με τη μυστική ψηφοφορία.

Οι προτάσεις των κομμάτων είναι τρεις και ο αριθμός των πολιτικών προσώπων, κατά των οποίων στρέφονται οι προτάσεις είναι τέσσερις.

Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2013 11:51
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Νίκος Λυγερός
Τώρα που φτάσαμε επιτέλους στην τελική φάση της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ, έχουμε διάφορους, για διάφορους λόγους, που προσπαθούν να καθυστερήσουν την όλη διαδικασία χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που δεν ακυρώνουν επίσημα την όλη προσπάθεια, αφού λένε ότι πρέπει να γίνει, αλλά μας εξηγούν ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα. Έχει ενδιαφέρον αυτή η προσέγγιση με την έννοια του παράλογου, αφού η ΑΟΖ υπάρχει επίσημα από το 1982 με το Δίκαιο της Θάλασσας και τον κυρωτικό νόμο του 1995 που ψηφίσαμε στη Βουλή των Ελλήνων. Περισσότερο από τριάντα χρόνια μετά την αρχή έχουμε, λοιπόν, άτομα που ακόμα αναρωτιούνται αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να θεσπίσουμε την ελληνική ΑΟΖ.
Μάλλον δεν έχουν υπολογίσει ότι από τότε ήδη περισσότερες από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν πάρει την ανάλογη απόφαση.

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2013 12:36
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Nea-Dimokratia-grafeioa-SyggrouΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΖΟΥ
Τον Μάιο του 1963 δολοφονήθηκε ο βουλευτής Γρηγόρης Λαμπράκης. Η δολοφονία του προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και στοχοποίησε την κυβέρνηση Καραμανλή. Η υπόθεση Λαμπράκη αναζωογόνησε τον Ανένδοτο Αγώνα του Γεωργίου Παπανδρέου και έπαιξε τον πιο σημαντικό ίσως ρόλο στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή τον ίδιο χρόνο.

Το χτύπημα προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το σύνολο του κεντρώου και αριστερού Τύπου να κάνουν λόγο από την πρώτη στιγμή για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας. Η επίσημη αστυνομική εκδοχή αντίθετα, ήταν ότι επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα και αυτήν υιοθέτησε αρχικά και η κυβέρνηση της χώρας.

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2013 12:28
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Η τουρκική εφημερίδα «Sabah» (Σαμπάχ), στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Ο Σαμαράς είπε 'αναζητούμε ειλικρινείς τρόπους συνεργασίας'», γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αξιολόγησε τις σχέσεις με την Τουρκία και τόνισε ότι τα όσα πρέπει να γίνουν για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και την ΑΟΖ θα γίνουν μεθοδικά και με σχέδιο. Στη συνέχεια γίνεται περιληπτική αναφορά στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» .

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2013 12:18
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Η επιτροπή της Βουλής με τους Ντόρα Μπακογιάννη, Λιάννα Κανέλλη, Φωτεινή Πιπιλή, Πέτρο Τατσόπουλο και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποίησε επισκέψεις στο φράχτη και τα Κέντρα Φύλαξης Λαθρομεταναστών αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι τη δημοσιότηταΤο γεύμα στην Αλεξανδρούπολη και τις συναντήσεις με δημάρχους της περιοχής, ανέλαβε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ τηρώντας την εντολή να μείνει ως επτασφράγιστο

μυστικό η περιοδεία σε Έβρο και Ροδόπη
Η ξαφνική, μακριά από κάθε δημοσιότητα, επίσκεψη Ελλήνων βουλευτών και Ευρωπαίων εταίρων στο φράγμα του Έβρου, για την μείωση της εισόδου λαθρομεταναστών και στα Κέντρα Κράτησης και Φιλοξενίας τους σε Ροδόπη και Έβρο, προκάλεσε ποικίλα ερωτηματικά και δημιούργησε περίεργους συνειρμούς, ιδιαίτερα όταν τις λεπτομέρειες της επίσκεψης της χειρίστηκε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, φροονίμως ποιών, θέλησε «να πνίξει» στην αφάνεια τις ηχηρές παρουσίες, ενώ στενός του συνεργάτης είχε αποκλειστικές φωτό αναρτημένες στο μπλόγκ του.

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2013 12:14
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της ΝΔ
Καταδίκη απ' όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο κύκλος της βίας, με στόχο κόμματα, πολιτικούς και δημοσιογράφους συνεχίζεται στην Ελλάδα, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Τελευταίος στόχος ένοπλης επίθεσης ήταν τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, η οποία σημειώθηκε στις 3 ξημερώματα της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άγνωστα άτομα πλησίασαν το κτίριο και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2013 11:34
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Κατοχικό δάνειο και Χριστοφοράκο έθιξε ο Τσίπρας στον ΣόιμπλεΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε αυστηρή ρητορική έναντι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και έθεσε τρεις προτάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους

Με δύο θέματα εκτός ατζέντας αιφνιδίασε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους. Το πρώτο αφορά στην καταβολή του κατοχικού δανείου και το δεύτερο στην έκδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens στη χώρα μας κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου ώστε να δώσει κατάθεση προς την ελληνική δικαιοσύνη.
Αυστηρή ρητορική χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας προς τον κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος έδειξε να προσέχει κάθε λέξη του. Γι' αυτό και ο κ. Τσίπρας βρήκε την αφορμή για να πει ότι χωρίς να έχουν επιλυθεί το θέμα του κατοχικού δανείου αλλά και η περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου "Siemens" -εφ' όσον εκκρεμεί η κατάθεση του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου- το Βερολίνο δεν μπορεί να μιλά για καλές σχέσεις με την Αθήνα.

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2013 08:15
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Συλληψη με την αυτοφωρη διαδικασια σε Βουλευτες που θα ψηφισουν την ΠΝΠ (ΦΕΚ 240/2012)

ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 14.01.2013 – AITHΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν στις 14.01.2013 την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας υπογράφοντας το: «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης»(ΦΕΚ 240/2012), διαπράττουν το ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2013 08:06
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

«Αποφύγετε μονομερή βήματα» λένε οι ΗΠΑ για την ΑΟΖΗ Ουάσιγκτον συστήνει συνεννόηση για την υφαλοκρηπίδα - Γαλλία και Γερμανία τηρούν στάση αναμονής
Με παλαιότερες δηλώσεις τους, αμερικανοί αξιωματούχοι όπως ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον και ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα Ενέργειας Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ έχουν επισημάνει ότι μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο πρέπει να αποφεύγονται
Οι Ηνωμένες Πολιτείες τάσσονται εναντίον μονομερών ενεργειών από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της κατάθεσης συντεταγμένων στα Ηνωμένα Εθνη για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας, καθώς και για τη μονομερή ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, απαντώντας σε ερώτημα του «Βήματος» με αφορμή το αποκλειστικό δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας, παρέπεμψε με σαφήνεια σε προηγούμενες δηλώσεις κορυφαίων αμερικανών αξιωματούχων. Αντιθέτως, η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι τέτοιου είδους κινήσεις πρέπει να υλοποιούνται σε συνεννόηση με όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη.

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2013 07:46
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Πολύ μπλέκει το πράγμα με τη λίστα Λαγκάρντ -προφανώς γιατί περιέπεσε στον κυκλώνα της τυφλής πολιτικής αντιπαράθεσης. Τα κόμματα δεν θέλουν την αλήθεια, θέλουν να ματώσουν τους αντιπάλους τους. Έτσι αντί να απαντώνται ερωτήματα, προστίθενται καινούργια. Κι όμως αυτή η υπόθεση είναι εντυπωσιακά απλή.

Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013 15:31
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Προειδοποιήσεις Σαμαρά γι' άλλη μια δύσκολη χρονιά
«Η αλλαγή αρχίζει να φαίνεται σε πολλά, μικρά και μεγάλα», δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, επισημαίνει όμως ότι υπάρχουν ακόμα πολλές δυσκολίες

Με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους», ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε χθες προσκλητήριο για μια συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, έτσι ώστε να στηριχθεί η μεταρρυθμιστική πολιτική.
Σε συνέντευξή του στην αθηναική εφημερίδα «Το Βήμα», ο Έλληνας Πρωθυπουργός τήρησε χαμηλούς τόνους, προειδοποιώντας ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, ξεκαθάρισε όμως ότι «γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία». Ο κ. Σαμαράς κτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε».

Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013 14:27
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας με τη γερμανική κυβέρνηση και τον γερμανικό πολικό κόσμο θέλει να δρομολογήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο, όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστική συνέντευξη στην Deutsche Welle. Στο επίκεντρο της συνέντευξης με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συνάντησή του με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα.

Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2013 14:26
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Σχόλιο Σ.Ο.: Η πολύκροτη υπόθεση σχετικά με την ανακήρυξη της ελλαδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) φαίνεται πως παίρνει μια διαφορετική τροπή. Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει να καταθέσει στον ΟΗΕ συντεταγμένες για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας της. Πρόκειται για μια πιο συντηρητική πράξη, σε σχέση με την ανακήρυξη ΑΟΖ, ωστόσο είναι ένα θετικό βήμα, καθώς οι συντεταγμένες για την υφαλοκρηπίδα καθορίστηκαν με βάση τη «μέση γραμμή», οπότε στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Βέβαια, το δικαίωμα ενός κράτους σε υφαλοκρηπίδα είναι εγγενές και υπάρχει αυτοδικαίως ως έκφανση της εθνικής κυριαρχίας.

Κυριακή, 13 Ιανουάριος 2013 15:13
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ενεργή αντίδραση σε περίπτωση που η Ελλάδα υποβάλει μονομερώς στα Ηνωμένα Έθνη τους χάρτες των θαλασσίων συνόρων με τις γειτονικές της χώρες προαναγγέλλει η Αλβανία, σύμφωνα με δημοσίευμα αλβανικής εφημερίδας.Συγκεκριμένα, η αλβανική εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» αναφέρεται σε επίσημες πηγές του υπουργείου Εξωτερικών οι οποίες φέρεται να δηλώνουν πως «μέχρι στιγμής έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα επίσημα.

Κυριακή, 13 Ιανουάριος 2013 14:59
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Ηταν τελικά τόσο δίπλα μας, όσο απέχει η Κρήτη δηλαδή, η λύση των προβλημάτων μας;
'Η μήπως είναι ένας από τους γνωστούς μύθους, που καλλιεργούν ψευδαισθήσεις και συλλογικές αυταπάτες, η είδηση για τα 420 δισ. που θα δώσουν στο κράτος οι υδρογονάνθρακες που κρύβονται στον βυθό νοτίως της Κρήτης;

Κυριακή, 13 Ιανουάριος 2013 14:54
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

Βάλια Μπαζού

Tο τελευταίο διάστηµα «βοµβαρδιζόµαστε» µε µελέτες, εκθέσεις και δηλώσεις για τις γιγαντιαίες ποσότητες υδρογονανθράκων - πετρελαίου και φυσικού αερίου - που «κρύβονται» στην ελληνική επικράτεια.
Έτσι, το «δόγµα» της πρώτης µνηµονιακής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ότι η χώρα θα γίνει «η ∆ανία του Νότου» στηριζόµενη στην «πράσινη» ανάπτυξη, έδωσε τη θέση του στο δόγµα της τρίτης µνηµονιακής κυβέρνησης, που παίζει τα ρέστα της προσπαθώντας να πείσει εαυτόν και αλλήλους ότι η Ελλάδα θα γίνει «η Σαουδική Αραβία της Ευρώπης».

Κυριακή, 13 Ιανουάριος 2013 14:51
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...

του Μιχάλη Χατζηπέτρου από τη Ρήξη

simitis-papadimosΈνα από τα διασημότερα ανέκδοτα που κυκλοφόρησε τους τελευταίους μήνες στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι το «κυβέρνηση Σημίτη με πρωθυπουργό Σαμαρά».
Μόνο την εξέλιξη της ευρύτερης οικογένειας Παπακωνσταντίνου αν δει κανείς μπορεί άνετα να συμπεράνει ότι υπάρχει μια άτυπη λίστα προαγωγών του εκσυγχρονισμού, που τελειώνει είτε με τιμητικές αποστρατείες, είτε με ανάκληση από την εφεδρεία. Κλασικό παράδειγμα η παραπάνω οικογένεια.

Κυριακή, 13 Ιανουάριος 2013 14:48
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Προστέθηκε από
Περισσότερα...
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ / ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ
ΒΙΒΛΙΑ
ΒΟΥΛΗ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ
ΕΥΧΕΣ
H ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ..
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΙΝΗΣΕΙΣ/ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΚΟΜΜΑΤΑ
MAΘΗΤΙΚΑ
Μ.Μ.Ε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ο,ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΔΩ!
ΠΟΙΚΙΛΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ / ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ
ΧΩΡΕΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ 2013